Lohtusyöjä löytää ruuasta turvaa ja hyvää oloa, samanlaista kuin vauva saa äidin sylissä. Nämä 7 keinoa auttavat sinua irti lohtusyömisestä.

1. Ruokarytmi kohdalleen

Herkkujen himo kielii useammin liian pitkistä ateriaväleistä kuin taipumuksesta lohtusyömiseen. Kun panttaat päivällä, huijaat itseäsi. Sen seurauksena ajattelet ruokaa koko ajan ja illalla iskevät mieliteot. Kun syö tarpeeksi ja hyvää ruokaa, lohdun tarve vähenee.

2. Ruuasta saa nauttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kiellät itseltäsi herkut, ne houkuttelevat entistä enemmän ja niihin latautuu tunteita. Mitä ankarammin kiellät, sitä todennäköisemmin repsahdat. Se, joka sallii nautinnon, voi syödä kaksi palaa suklaata. Se, joka kieltää ruuasta nauttimisen kokonaan, ahmii koko levyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Automaatio poikki

Kun olet kaivamassa herkut esiin, pysähdy miettimään, tarvitsetko jäätelöä vai jotain ihan muuta. Kurja olo voikin olla väsymystä rankan työpäivän jälkeen tai ikävää työmatkalla olevaa kumppania kohtaan. Anna itsellesi sitä, mitä oikeasti tarvitset. Ehkä se onkin lepoa tai puhelinsoitto.

4. Lupa tunteisiin

Tunteiden kieltäminen pitää yllä pahaa oloa ja altistaa lohtusyömiselle. Jo se vie eteenpäin, kun antaa tunteen vain olla eikä tee sille mitään. Voit myös ilmaista tunnetta puhumalla tai kirjoittamalla. Sekin helpottaa.

5. Sinulla on vastuu valinnoistasi

Sokeri ei ole huumetta, eivätkä herkut aiheuta oikeaa riippuvuutta. Kysymys on omasta valinnasta: mitä laitan ostoskärryyn ja mitä teen, kun on paha mieli. Vastuullisuus on sitä, että löytää muita hyvän olon lähteitä tai rentoutumiskeinoja kuin syömisen.

6. Oma tapa syödä

Ei ole yhtä oikeaa tapaa syödä niin, että se edistää hyvinvointia. Sinulla on lupa etsiä oma tapasi: sellainen, joka antaa nautintoa muttei luo syyllisyyttä. Muista, että syömistä ja painoa hallitaan syömällä, ei olemalla syömättä.

7. Ansaitset hyvän olon

Rakasta itseäsi, olet oman elämäsi asiantuntija. Ansaitset niin nautinnon kuin hyvinvoinninkin. Molemmat löytyvät kohtuudesta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla