Hilsesampoo vain pahentaa kuivuudesta aiheutuvia oireita.
Hilsesampoo vain pahentaa kuivuudesta aiheutuvia oireita.

Jos päänahkasi kutisee ja olkapääsi ovat tomun peitossa, tarvitset lisää kosteutta. 

Huomaatko raapivasi päätäsi muutenkin kuin vaikeaa sanaristikkoa tehdessä? Kuivimmillaan iho on talvisin, mutta kuivasta päänahasta voi kärsiä ympäri vuoden.

Jos peset hiukset usein, huuhtelet tukan huonosti, värjäät, valkaiset tai permanenttaat, pahennat asiaa. 

Ennen kuin valitset hoidon, analysoi vaiva. Hilsesampoo vain pahentaa kuivuudesta aiheutuvia oireita. Hilse on rasvaista ja laattamaista, kuiva hiuspohja näkyy pölynä tai jauheena olkapäillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ehkäise ongelmaa pesemällä hiukset vain tarvittaessa. Joka toinen päivä on hyvä sääntö, mutta jos et esimerkiksi liikunnan takia pysty venyttämään pesuvälejä, vaihda sampoo joka toinen kerta hoitoaineeseen. Käytä muutenkin kosteuttavaa sampoota ja hoitoainetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos bakteerit pääsevät rikkoutuneeseen ihoon, hiuspohja voi tulehtua.

Vaikka hiuspohja kutisee, älä raavi. Jos bakteerit pääsevät rikkoutuneeseen ihoon, hiuspohja voi tulehtua.

Jos ongelma on sitkeä, turvaudu ammattilaiseen. Anna kampaajan tehdä tehohoito ja jatka hänen suosittelemillaan kotihoitotuotteilla. 

Tässä vielä kolmen asiantuntijan vinkit kuivan päänahan hoitoon:

”Hoida kuivuuttaan kutisevaa hiuspohjaa ennen pesua öljyhoidolla. Käytä öljyä myös haudehoitona: levitä hoitoöljy päähän, kiedo pyyhe suojaksi ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia. Lämpö tehostaa aineen vaikutusta.” - Kouluttaja Markku Ruotsalainen, KC

”Hellävarainen, hiuspohjaa kosteuttava sampoo sopii herkälle hiuspohjalle. Se rauhoittaa kiristävää tunnetta. Välillä on hyvä käyttää naamiota, jossa on rauhoittavaa lehmuksenkukkauutetta. Sen voi hieroa hiuspohjaan ja antaa vaikuttaa.” - Kouluttaja Tiia Majaluoma, Goldwell

”Levitä hoitoaine myös hiuspohjaan ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Silloin hiuspohja saa kaipaamaansa lisäkosteutusta.” - Kouluttaja Jenni Ruponen, IdHair

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 6/2015.

Auttaa

Olen kokeillut kaikki konstit mutta yksi on mutta on yksi millä pärjää jonkin aikaa. Hiero öljyä päänahkaa ei yöksi, suojaa päänalunen tai laita ohut pipo päähän. Pese aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla