Monen kotikuntoilijan ruokailun pahin ongelma on pitkät ruokailuvälit. Jos ei noudata säännöllistä ateriarytmiä, lenkkihetken koittaessa sattaa iskeä energiahukka. Lue mihin asioihin liikuntaravitsemukseen perehtynyt ravitsemusterapeutti Olli Ilander suosittelee lenkkeilijää kiinnittämään huomiota.

  1. Pidä huolta ateriarytmistäsi ja syö päivässä viisi ateriaa: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Jos herätys on hyvin aikaisin ja lounas vasta kahdeltatoista, voi olla tarpeen syödä pieni välipala aamupäivällä.

  2. Jos välipala on jäänyt väliin, saattaa olla tarpeen haukata jotakin ennen lenkille lähtemistä. Valitse silloin ruokaa, joka on rakenteeltaan pehmeää tai nestemäistä, kuten rahkapohjainen marjapirtelö. Nestemäinen ruoka edesauttaa ruuansulatusta.

  3. Juo päivän aikana tarpeeksi vettä. Älä odota janon tunnetta, vaan juo säännöllisesti. Hyvä määrä on litrasta kahteen litraan vettä päivässä.

  4. Vältä syömistä myöhään illalla, sillä silloin insuliinivaste on huonompi kuin päivällä. Tämän vuoksi verensokeri nousee illalla enemmän kuin päivällä. Liian täysi vatsa voi myös vaikeuttaa nukahtamista.

  5. Älä mene kauppaan nälkäisenä, sillä silloin poimit ostoskärryihin todennäköisesti kaikenlaista epäterveellistä. Nälkäisenä kärryihin tulee usein lastattua pakastepizzaa, hyvin syöneenä taas kasviksia ja hedelmiä.

  6. Jos haluat pudottaa painoasi, älä ryhdy laihduttamaan tietoisesti ja äläkä ajattele syömistä kielteisenä asiana. Tärkein periaate painonpudotuksessa on pistää ateriarytmi kuntoon ja syödä säännöllisesti ja laadultaan hyvää ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla