Kelpaa karhullekin, miksi ei ihmiselle? Pihlajanmarjoissa on runsaasti kuitua ja C-vitamiinia. Kirpeys taittuu, kun yhdistät niitä omenan kanssa hilloksi tai mehuksi.

Muutama vuosi sitten metsäaukealla kävellessä huomasin, että karhu oli riipinyt nälissään kaikki pihlajat nurin ja syönyt marjat.

Jos karhulle maistuu, miksi ei ihmisellekin! Pihlajat tuottavat satoa useita kymmeniä miljoonia kiloja vuodessa. Pihlajanmarjojen karvas maku aiheutuu niiden sisältämistä parkkiaineista ja sorbiinihaposta, mutta ensimmäisten yöpakkasten jälkeen karvaus lievenee.

Tekee hyvää iholle

Pihlajanmarjat ovat lisäksi todellinen terveyspommi. Niissä on runsaasti C-vitamiinia, itse asiassa saman verran kuin lakassa eli hillassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi niissä on runsaasti kuitua sekä E-vitamiinia, joka tekee hyvää iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistä omenaan

Voimakas maku miedontuu myös silloin, kun pihlajanmarjaa yhdistää makeimpiin marjoihin tai hedelmiin kuten omenaan. Näin syntyy esimerkiksi hyvää hilloa ja mehua.

Perinteisistä perinteisin on tietysti pihlajanmarjahyytelö, joka sopii mainiosti lihan kanssa. Marjasosetta kelpaa panna myös leipätaikinaan, ja pihlajanmarjoja voi myös kuivata.

Lähde: Arktiset aromit
Sisältö jatkuu mainoksen alla