Syömäsi ravinto vaikuttaa lähes suoraan ajatteluun, oppimiseen ja muistiin. Tässä hyvää syötävää, jolla voit vaikuttaa aivojesi hyvinvointiin.

1 Hyvien rasvojen

saanti on aivoille erityisen tärkeää, sillä rasvojen on osoitettu tehostavan ja nopeuttavan aivojen toimintaa. Hyviä rasvoja on esimerkiksi rasvaisissa kaloissa kuten lohessa ja silakassa, avokadossa, oliivi- ja rypsiöljyssä, manteleissa ja hummuksessa.

2 Rasvaisissa kaloissa

on myös aivoille tärkeää kalaöljyä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.

3 Hedelmiä, pähkinöitä, pinaattia, parsakaalia ja palkokasveja

kannattaa myös pureskella, sillä ne sisältävät booria. Sitä on oltava ruokavaliossa riittävästi, sillä vähäinen boorin saanti voi tutkimusten mukaan heikentää lyhytkestoista muistia ja tarkkaavaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 Maitotuotteista, munankeltuaisesta ja rasvaisista kaloista

saat D-vitamiinia. Saamalla sitä tarpeeksi voit vaikuttaa aivojen keskushermoston toimintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 Mustikoiden 

päivittäinen syönti näyttää tutkimusten mukaan lisäävän päätöksentekonopeutta ja energisyyttä. Se parantaa unen laatua, mielialaa ja muistia.

6 Marjoissa ja jopa punaviinissä

on antioksidantteja, jotka suojaavat hermosoluja.

7 Munankeltuaisella ja teellä, erityisesti vihreällä,

on muistisairauksia ehkäisevä vaikutus, jos niitä nauttii säännöllisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla