Tällä kertaa Lentävä lautanen -video opettaa, miten tehdään koko perheelle maistuva nachovuoka.
Nachovuoka
4 annosta
30 min
1 ps (200 g) nacho-lastuja
Tomaatti-jauhelihakastike
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1 dl lehtipersiljaa
Väliin ja päälle
150 g juustoraastetta
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi.
Ota paistinpannu ja mittaa rasva siihen. Ruskista jauheliha pannulla liedellä.
Lisää sipulit jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää mausteet, tomaattimurska ja ruokakerma pannulle. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta, välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, jotta se paksunee hieman.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Nosta pannu levyltä ja lisää kastikkeen joukkoon persilja.
Laita laakean uunivuoan (n. 22 x 30 cm) pohjalle puolet jauhelihaseoksesta. Lado päälle puolet nacho-lastuista. Ripottele päälle juustoraastetta. Lisää loppu jauhelihaseos ja sen päälle loput lastut. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Gratinoi vuokaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.