Katso 8 uutta versiota hernekeitosta - ja se perinteinen resepti

Perinteisen hernekeiton kanssa tarjotaan sinappia ja hienonnettua sipulia. Katso myös kahdeksan tuunausvinkkiä, joilla keitto saa uusia vivahteita.

Perinteinen hernekeitto

4–6 hengelle

½ kg herneitä

3 l vettä liotukseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen alla

400 g palvikinkkua

2–3 rkl sinappia

1–2 tl meiramia

6–8 kokonaista valkopippuria

(suolaa maun mukaan)

Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.

Kaada liotusvesi pois. Lisää lionneet herneet ja 2–3 litraa vettä isoon kattilaan. Laita keitto kiehumaan.

Kuori ja silppua sipuli. Lisää herneiden sekaan sipuli ja mausteet. Sekoita keittoa hyvin. Anna kiehua hiljalleen 1 ½ –2 tuntia tai hernepussin mukainen suositusaika.

Lisää pieneksi kuutioitu palvikinkku, kun keitto on noin puolta tuntia vaille valmis. Jatka keittämistä.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Tässä 8 uutta tapaa muunnella hernekeittoa!

1. Kokeile kanalientä keiton perusliemeksi.

2. Keitä herneiden kanssa omenaa ja soseuta keitto. Sosekeitosta saat kuohkean, kun lisäät valmiiseen keittoon viimeiseksi kermavaahtoa varovasti käännellen. Sosekeiton päälle sopivat myös öljyssä paistetut, rapeat leipäkuutiot.

3. Lisää valmiiseen keittoon rapeaksi paistettua pekonia tai rapeaksi paistettua, murennettua parmankinkkua.

4. Lisää keittoon valkosipulia.

5. Mausta keitto wasabilla tai pehmeällä sinihomejuusto-tuorejuustolla.

6. Tee keitosta aasialaisvivahteinen maustamalla keitto currylla tai kurkumalla.

7. Korvaa liha porkkanalla ja sellerillä. Saat helpon kasvisruuan.

8. Keitä herneiden kanssa yhtä aikaa laakerinlehtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla