4 annosta
300 g naudan sisäpaistia
4 suurehkoa perunaa
2 suurehkoa sipulia
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 dl dashi-lientä tai mietoa lihalientä
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea tai kuivaa valkoviiniä
½ dl sokeria
muutama lastu tuoretta inkivääriä
(suolaa ja pippuria)
vettä
100 g pakastettuja herneitä
---
1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori kasvikset ja pilko suuriksi lohkoiksi.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai matalassa kattilassa. Ruskista lihat nopeasti. Lisää kasvikset ja paista kevyesti.
3. Lisää dashiliemi, soijakastike, sake ja sokeri sekä inkiväärilastut.
4. Kaada kattilaan sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta. Kuori pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois. Anna suurimman osan nesteestä haihtua. Keittoaika on noin 30 minuuttia.
5. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
6. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset herneet ja anna niiden kuumentua. Tarjoile riisin kanssa. Japanilaisittain riisi ja nikujaga tarjotaan eri kulhoista.
Teksti Marita Suontausta, kuva Sami Repo, ohje Riitta Nagahara, Tokio