Edullista, terveellistä ja nopeaa – tätä kaikkea on maukas kasvisbolognese, joka maistuu koko perheelle. Katso videolta, miten valmistat ruuan 20 minuutissa.
Kasvisbolognese
4 annosta, 20 min
1 dl punaisia linssejä
400 g spagettia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua oregano
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Laita kahteen kattilaan vettä kuumenemaan. Mittaa linssit siivilään ja huuhdo ne. Kumoa ne toiseen kattilaan kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia.
Lisää pasta toiseen kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita pannulla öljytilkassa noin minuutti. Lisää porkkana ja kuullota vielä minuutti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.
Valuta linssit ja lisää kastikkeeseen. Anna hautua vielä 5 minuuttia.
Tarjoa pasta linssibolognesen kera ja raasta pinnalle halutessasi parmesaania.