Muheva mustaherukka-kääretorttu

Kuohkea kääretorttu syntyy vaivatta ja juhlistaa kummasti kahvihetkeä - vieraiden tullessa tai vaikka ihan omalla väellä!

 

 

6–10 palaa

Kääretorttupohja
3 munaa
1½ dl sokeria
¾ dl Maizenaa tai vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2½–3 dl makeaa mustaherukkahilloa
3 dl mustaherukoita
2 dl vispikermaa
3–4 rkl sokeria
(30–50 g raastettua tai rouhittua suklaata)

---

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.

3. Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata.
Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.

Vinkki! Tuoreet tai pakasteesta sulatetut, sokeroimattomat mustaherukat tuovat torttuun hieman kirpeyttä. Voit jättää suklaan pois täytteestä halutessasi. Herukoiden sijaan saat juhlavan tortun myös lakkahillosta ja lakoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla