
Kierrä maailma ruokapöytäsi ääressä. Kokoamamme reseptit ovat matkalippusi maailman keittiöihin.
Maista pala Italiaa, Intiaa, Japania, Kreikkaa, Marokkoa, Meksikoa, Ranskaa ja Venäjää. Mukavaa makumatkaa keittiöösi!
Italia
Italialainen keittiö on tunnettu pastoistaan, risotosta, pizzasta ja mozzarellasta. Raaka-aineista erityisesti oliiviöljy, kasvikset, yrtit, sipulit ja tomaatti ovat italialaisten makujen perusta. Kokeile näitä hurmaavia reseptejä:
Intia
Intialainen keittiö on erityisen tunnettu runsaista mausteistaan. Usein intialaisen ruoan valmistaminen aloitetaankin kuumentamalla mausteita öljyssä, jotta niiden aromit pääsisivät kukoistamaan kunnolla. Kokeile näitä maukkaita reseptejä:
Japani
Japanilaisessa keittiössä kiinnitetään erityisesti huomiota raaka-aineiden laatuun. Myös ruuan kaunis esillepano on tärkeää japanilaisessa ruokakulttuurissa. Japanilainen ruoka on tyypillisesti vähärasvaista. Ateria muodostuu yleensä riisistä tai nuudeleista ja kalasta, lihasta, vihanneksista tai tofusta. Kokeile näitä reseptejä:
Kreikka
Kreikkalaisessa keittiössä on runsaasti välimerellisiä makuja. Kreikkalainen ruoka on tomaattien, munakoisojen, perunan, sipulien ja papujen juhlaa. Myös erilaiset kalat ja lammas kuuluvat tyypillisesti kreikkalaisen keittiön antimiin. Feta ja halloumi -juustot ovat merkittävä osa kreikkalaista makumaisemaa. Nautiskele näillä resepteillä:
Kreikkalainen jauhelihapiirakka
Marokko
Marokkolaisessa keittiössä kukoistavat mausteet, yritit ja kukat. Hedelmillä, kuten taateleilla säväytetty lammastagiini on tyypillinen marokkolainen makuelämys. Kokeile näitä reseptejä:
Meksiko
Maissi, suklaa, kaakao, avokado, mango ja muut hedelmät sekä tuliset mausteet ovat meksikolaiselle keittiölle ominaisia herkkuja. Kokeile näitä reseptejä:
Jauhelihakeitto meksikolaisittain
Tres leches eli kolmen maidon kakku
Vuohenjuusto-mango-quesadillat
Ranska
Ranskalaisen ruuan valmistaminen on joillekin kokonainen harrastus. Ranskalaisen keittotaidon perusteita käytetäänkin useissa länsimaisissa keittiöissä. Ranskalainen keittiö on tunnettu monimuotoisuudestaan. Pateet, etanat sekä hanhen lihasta ja maksasta valmistetut herkut ovat tuttuja ranskalaisen keittiön ystävälle. Kokeile näitä reseptejä:
Ranskalainen broilerinmaksapatee
Venäjä
Kaviaari, smetana, hunaja, suolakurkut ja tattarijauhot ovat tyypillisiä venäläisen keittiön raaka-aineita. Sieniä ja kasviksia käytetään paljon. Venäläinen keittiö on tunnettu myös erilaisista keitoistaan. Maista näitä reseptejä: