Katso, miksi loppiaisena saa vielä herkutella - vanha perinne selittää

Joulun suursyömingit alkavat olla takana ja suklaarasioista pohja pilkottaa. Mutta hetki vielä!

Vanhaan tapaan kuuluu kerran vielä, pojat -meininki: loppiaisena katetaan uudestaan juhlat pöytään.

Kolmen itämaan tietäjän uskotaan saapuneen katsomaan Jeesusta loppiaisena, jonka vuoksi kyseessä on kirkollinen juhlapyhä. Teemaan sopiva tarjoilu on Kolmen kuninkaan torttu, joka tunnetaan paremmin Keski-Euroopan maissa.

Ennen paluuta arkeen leivo siis loppiaisen kahvipöytään torttu, joka päättää joulunajan juhlavasti, tässä sen resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmen kuninkaan torttu

500 g valmista voitaikinaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte:

125 g voita

125 g mantelimassaa

2 dl tomusokeria

1 kananmunaa

1,5 rkl maissijauhoa

Ohje:

Kauli taikinasta kaksi ruokalautasen kokoista pyöreää levyä. Tee toisesta vähän toista suurempi. Nosta pienempi levy pohjaksi pellille, jolla on leivinpaperi.

Sekoita täytteen ainesosat vatkaimella. Säästä vähän munaa voiteluun. Levitä täyte päälle muutoin, mutta jätä reunoille kolmisen senttiä tyhjää. Taivuta pohjalevyn reunaa ylös noin 1,5 senttiä. Nosta kansilevy päälle ja taita sen reunat tortun alle. Painele reunat hyvin kiinni haarukalla. Pidä torttua viileässä hetki ennen paistamista.

Voitele torttu kananmunalla. Vedä veitsellä pintaan kevyt ristikkokuvio.

Paista torttua 200 asteessa 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Kakkua tarjoillessa sopivaa kuunneltavaa joulumusiikkilevyltä olisi Kolmen kuninkaan marssi.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla