Juurespihvit

Juurespihvit maistuvat joka kerta hiukan erilaisilta. Paista ensin koepihvi ja lisää mausteita, jos suu sanoo niin.

10–12 pihviä
500 g juureksia (esim. porkkanaa, sipulia, palsternakkaa, lanttua, perunaa)
1–2 dl maissinjyviä
1 dl juustoraastetta
¾ dl turkkilaista jugurttia
1 rkl maissijauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1 muna
3 rkl silputtuja yrttejä, esim. oreganoa, basilikaa, timjamia
suolaa maun mukaan
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Kuori ja raasta juurekset. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja sekoita hyvin.

Muotoile massasta ohuehkoja pihvejä ja kypsennä öljyssä pannulla 3–4 minuuttia molemmin puolin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paista miedohkolla lämmöllä, jotta raasteet ehtivät kypsyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoa esimerkiksi tsatsikin ja keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

Porkkana sopii makeisiinkin herkkuihin kuten porkkanakakkuun ja porkkanamarmeladiin. Jos kasvimaalta nousi lanttua, sitä voi käyttää vaikka siskonmakkarakeittoon tai intialaiseen kasvissosekeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla