
Banaanileipä on herkkua aina, mutta vielä ihanampaa se on suklaahippujen ja -raitojen kera.
Nimestään huolimatta banaanileipä on melkein kakku. Saat siihen kulumaan kätevästi muutaman ylikypsän banaanin. Mikä ihana tekosyy herkutella! Jos haluat leipoa banaanileivän gluteenittomana, käytä vehnäjauhojen sijasta 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta sekä 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja.
Banaanileipä on mehevää sellaisenaan, mutta kannattaa maistaa siivu myös tuorejuustosipauksen kanssa. Ripottele tuorejuuston päälle vielä nektariiniviipaleita tai tuoreita mustikoita.
Suklaa-banaanileipä
12 palaa | 20 min + 55 min
1 dl pekaanipähkinöitä
3 kypsää banaania
2 munaa
1 dl maitoa
½ dl öljyä
½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
(TAI 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta + 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
¼ tl suolaa
1 dl suklaahippuja
Lisäksi
1 banaani
50 g tummaa suklaata
½ dl pekaanipähkinöitä
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Rouhi pähkinät veitsellä niin, että joukkoon jää sattumia. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita pähkinät, banaani, munat, maito, öljy ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
Halkaise yksi banaani pitkittäin ja laita puolikkaat taikinan pinnalle. Kypsennä uunissa noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Nosta leipä vuoasta. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta suklaa leivälle. Rouhi päälle muutama pähkinä.
Lisää helppojen ja herkullisten gluteenittomien leivonnaisten ohjeita löydät Kodin Kuvalehdestä 18/2021.