
Tämän jälkiruoan voi tehdä etukäteen, ja se sulaa suussa runsaankin juhla-aterian jälkeen. Suklaamousse jaksaa odottaa jääkaapissa sopivaa hetkeä.
Tervetuloa, joulurauha! Kalenterin viimeinen luukku on avattu, kynttilät sytytetty ja suklaamousse odottaa jääkaapissa. Ennen herkuttelua kannattaakin pitää pieni tuumaustauko, jotta jälkkäristä jaksaa nauttia täysillä. Pipari-suklaamousse vie kielen mennessään!
Moussen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja koristella hedelmillä ja piparkakuilla juuri ennen tarjoilua.
Pipari-suklaamousse
4–8 annosta | 30 min
200 g maitosuklaata tai tummaa suklaata
1 tl piparkakkumaustetta
2 munaa
¾ dl sokeria
4 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Päälle
viikunoita, karhunvatukoita, pipareita ja rouhittua suklaata
Lohko suklaa pieneen kattilaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää joukkoon piparkakkumauste.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi eri kulhossa.
Sekoita jäähtyneen suklaan joukkoon keltuaiset ja kermavaahto. Lisää kevyesti sekoittaen myös valkuaisvaahto ja ripaus suolaa.
Lusikoi mousse tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Koristele pinta lohkotuilla viikunoilla, karhunvatukoilla, pipareilla ja rouhitulla suklaalla.
Kaikki joulupöydän herkut lohirullista karpaloglögiin löydät Kodin Kuvalehdestä 24/21. Pöydän kunkku on glögiliemessä levännyt hirven routapaisti, joka kypsyy ja maustuu meheväksi kuin itsestään. Voit lukea ohjeet myös Digilehdistä.