Tosca-aprikoosipiirakan päälle voi tupruttaa kerroksen tomusokeria.
Tosca-aprikoosipiirakan päälle voi tupruttaa kerroksen tomusokeria.

Toscapiirakka saa uutta potkua aprikoosihillosta ja vaniljakreemistä.

Kahvipöydän klassikko, toscapiirakka, ihastuttaa pääsiäisenä versiolla, jossa toscakuorrutteen alta löytyy aprikoosimarmeladia ja vaniljakreemiä. Piirakan voi tehdä jo ajoissa valmiiksi, sillä se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.

Tosca-aprikoosipiirakka

12 palaa | 30 min + 30 min paistoaikaa

100 g voita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

½ dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 appelsiini

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl appelsiinimehua

Täyte

1 ps vaniljakreemiä (esim. Dr. Oetker)

4 dl maitoa

1½ dl aprikoosimarmeladia

Kuorrute

75 g voita

1 dl sokeria

½ dl appelsiinimehua

100 g mantelilastuja

½ dl hasselpähkinöitä

1 rkl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Nypi kylmä voi ja sokeri.

Pese appelsiini ja raasta 1 rkl kuorta. Purista mehu. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe.

Lisää voin joukkoon appelsiininkuori, jauhot sekä appelsiinimehu. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina 20 x 30 tai pyöreän, noin 23 senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.

Tee vaniljakreemi jauhepussin ohjeen mukaan maitoon (4 dl).

Levitä pohjan päälle kerros aprikoosimarmeladia ja vaniljakreemiä.

Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia.

Valmista toscakuorrute pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin 5 minuuttia.

Ota piirakka pois uunista. Levitä kuorrute päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Lisää ihania pääsiäisreseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 8/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.

Tilaa Kodin Kuvalehti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla