Vegaaninen mansikkabrita yllättää helppoudellaan.
Vegaaninen mansikkabrita yllättää helppoudellaan.

Kesäisen britakakun kerrosten välissä piileskelee rapeita mantelilastuja, kuohkeaa vegekermaa ja raikkaita marjoja.

Pienikin syy on hyvä syy juhlia. Nauti yhdessäolosta ystävien ja läheisten kanssa ja herkuttele vegaanisella mansikkabritalla. Marenki syntyy kikhernepurkin liemestä ja täytteessä on vegaanista vispi- ja ranskankermaa. Kokoa kakku kolmen sijaan kahteen kerrokseen, jolloin se on helpompi leikata paloiksi.

Vegaaninen mansikkabrita

10 palaa | 30 min + 25 min paistoaikaa

125 g margariinia (esim. Keiju Laktoositon Kasvirasvalevite)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1½ dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl vehnäjauhoja

2 dl mantelijauhoa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2½ dl kauramaitoa

Päälle

1 dl kikhernepurkin lientä

1½ dl sokeria

1 rkl perunajauhoja

1 dl mantelilastuja

Täyte

1 prk (2½ dl) vegaanista vispikermaa (esim. Valio Oddlygood Easy Whipping)

½ prk (100 g) vegaanista ranskankermaa (esim. Juustoportti Friendly Viking’s Sour Oat)

2 rkl sokeria

½ l mansikoita

2 dl karhunvatukoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata margariini. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita vehnä- ja mantelijauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot margariini-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Tee marenki. Vaahdota kikhernepurkin liemi sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää sokeri ja siivilöi joukkoon perunajauhot. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävän kovaa.

Levitä 27 x 35 senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi ja taikina. Lusikoi päälle marenki ja ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia.

Tee täyte. Vatkaa vegaaninen kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokeri. Notkista seos. Lohko mansikat.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan.

Täytä brita. Levitä kerrosten väliin vegevaahtoa, mansikoita ja karhunvatukoita.

Koristele kakun pinta marjoilla.

Gluteeniton päärynä-limekakku ja suolakinuskibrownie! Lisää ihania reseptejä makeisiin tarjottaviin Kodin Kuvalehdessä 10/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla