Miikka Niiranen kokkailee joka viikko perheelle ja ystäville.
Miikka Niiranen kokkailee joka viikko perheelle ja ystäville.

”Kokkaaminen on kliffaa. On kuin pääsisi pienelle matkalle”, sanoo Miikka Niiranen eli rap-yhtye Gasellien Hätis, joka rakastaa meksikolaista ruokaa. Kasvistäytteiset quesadillat ovat muusikon bravuuri.

34-vuotias muusikko ja kasvatustieteiden kandidaatti Miikka Niiranen tunnetaan rap-yhtye Gasellien Hätä-Miikkana. Hän asuu Vantaalla ja on innokas ruuanlaittaja.

”Näillä meksikolaisilla quesadilloillani nappasin voiton Neljän tähden illallisessa”, Miikka kehuu. Tv-ohjelmassa ruokavieraat antoivat Miikalle tunnustusta ruuan mausta, tunnelmasta ja esillepanosta.

”Olen aina pitänyt meksikolaisesta ruoasta, vaikka Kaliforniaa ja Puerto Ricoa lähempänä Meksikoa en ole ollutkaan”, Miikka kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Tex-mex maistuu koko bändille, ja usein käymme keikkareissuillakin syömässä sitä yhdessä. Rovaniemen Yuca ja Helsingin Viiskulmassa sijaitseva Seksico Tacos ovat suosikkipaikkojani.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oman quesadillansa hän täyttää vegekebabilla sekä kasviksilla ja tiputtelee päälle tulista kastiketta. Chilisooseja keittiöstä löytyy kattava valikoima.

”Ajattelen usein, että valmistamani tai nauttimani ruoka on kuin pieni matka. Pääsen mielessäni hetkeksi muualle, ulkomaille ja eri vuodenaikoihin.”

Miikka on aina pitänyt hyvästä ruuasta, mutta lapsuudenkodissaan hän lähinnä leipoi mokkapaloja pikkusiskonsa kanssa. Korona-aika ja keikkakalenterin tyhjeneminen saivat miehen innostumaan ruuanlaitosta lisää, kun siihen kerrankin oli aikaa paneutua rauhassa.

”Meksikolainen ruoka on bravuurini, mutta kesällä grillaan burgereita ja pizzakin maistuu aina. Voisi kai sanoa, että ruuanlaittajana olen erikoistunut mättöruokaan.”

”Letun ja kastikkeiden kylkeen voi laittaa lusikallisen smetanaa ja päälle tuoretta korianteria”, Hätis suosittelee.
”Letun ja kastikkeiden kylkeen voi laittaa lusikallisen smetanaa ja päälle tuoretta korianteria”, Hätis suosittelee.

Quesadillat

4 annosta | 30 min

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja

n. 400 g seitania (Vöner Original tai Muu Vebablastu)

1 paprika

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

50 g mozzarellaraastetta

150 g cheddar-raastetta

öljyä tai voita paistamiseen

Guacamole

2 avokadoa

1 tomaatti

1 punasipuli

1 limetin mehu

½ dl tuoretta korianteria

1 rkl smetanaa

chiliä maun mukaan

suolaa ja pippuria

Pico de Gallo -tuoresalsa

250 g kirsikkatomaatteja

1 chili

1 punasipuli

1 limetin mehu

½ ruukkua korianteria

1 tl sokeria

suolaa ja pippuria

 

Hienonna guacamolen ja tuoresalsan kasvikset omiin kulhoihinsa. Purista mukaan limettien mehut ja lisää loput ainekset. Anna maustua.

Suikaloi paprika ja punasipuli quesadilloja varten. Hienonna valkosipulinkynnet.

Kypsennä kasviksia muutama minuutti pannulla öljyssä. Lisää seitan. Kääntele hetki.

Lusikoi täytettä ja juustosekoitusta kahden tortillaletun väliin.

Paista quesadilloja paistinpannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin niin, että juusto sulaa. Paina lettua pannua vasten, jotta se paahtuu.

Leikkaa quesadillat neljään lohkoon. Tarjoile salsan ja guacamolen kanssa.

 

Lue Kodin Kuvalehdestä 6/2023, mitä Miikka ajattelee ruuan ilmastovaikutuksista. Entä miten hän on sisustanut keittiönsä? Voit lukea jutun myös Digilehdestä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet-palvelua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla