Neljä vinkkiä, joiden avulla saat hoidettua istutusalueet kuntoon.

  1. Laita istutusalueisiin tarpeeksi paksu kerros ruokamultaa. Valitse multa kasvien tarpeiden mukaan. Happaman maan kasveille, kuten havuille, hortensioille ja alppiruusuille käytetään havu-rodomultaa. Moni muu kasvi, kuten ruusut ja kärhöt, kaipaa kalkkipitoisempaa.
  2. Pidä raja istutusalueen ja nurmen välissä selkeänä, jotta nurmi ei vaeltele istutusalueisiin. Kanttaa nurmi säännöllisesti pistolapiolla tai kanttausraudalla ja pidä mullos puhtaana rikkaksveista. Voit myös rajata reunan nupu-,noppa- tai betonikivin tai reunalistoin.
  3. Kitke ja haraa rikkaksvit säännöllisesti. Käytä katteita vähentämään rikkaksveja ja kosteuden haihtumista ja helpottamaan hoitoa. Katteilla syntyy myös viimeistelty ilme.
  4. Istuta vaihtelevasti ja yhdistä puita, pensaita ja perennoja, jolloin alueeseen syntyy mielenkiintoista ja vaihtelevaa rytmiä, eriaikaista kukintaa ja eri lehtivärejä. Monilajisissa istutusalueissa mahdolliset tuhot eivät vie kerralla kaikkia kasveja, kuten voi käydä yhden lajin massaistutuksille.