Trendikkäät katteet pidättävät kosteutta ja pitävät rikkaruohot poissa.

Erilaiset koristekatteet ovat nyt todella trendikkäitä sekä puutarhassa että kotona. Mutta kate ei ole vain muodin oikku, vaan sillä on aina ollut tärkeitä tehtäviä.

Kate pidättää kosteutta. Katetun kasvin kastelukertoja voi vähentää. Vesi ei haihdu liian nopeasti eivätkä ravinteet liukene ennen aikojaan. Kate estää myös rikkaruohon kasvamista ja pitää mullan siistinä. Lisäksi katteella voi luoda erilaisia tunnelmia, esimerkiksi kivillä minimalistisen ja simpukoilla romanttisen.

Ruukkupuutarhan koristekatteena voi käyttää kauniita kiviä, hiekkaa, sammalta ja simpukoita. Hyötypuutarhan ja pensaiden katteena  taas heinää, ruohosilppua, kariketta, oksasilppua ja sanomalehteä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Karike ja oksasilppu maatuu hitaasti, joten niitä kannattaa käyttää ensisijaisesti monivuotisten kasvien juurella. Vastaleikattua ruohosilppua ei parane heittää hukkaan: ruohosilppu lannoittaa maata nopeasti ja multaa kuohkeuttavat madot tykkäävät siitä. Muista, että olki, oksasilppu ja karike eivät lannoita maata tarpeeksi, joten lisälannoitusta tarvitaan pitkin kesää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katteen kanssa ei kannata kitsastella. Peitä kasvin juuristoalue tarpeeksi paksulla kerroksella katetta, näin siitä on varmasti hyötyä. Koristekatteita riittää 2–5 sentin kerros, hyötykatetta tarvitaan 15–20 sentin kerros.

Sisältö jatkuu mainoksen alla