Katso puutarhan aukkopaikat valmiiksi nyt keväällä ja istuta ne ensi syksynä täyteen tulppaaneja.

Huhtikuussa maasta työntyvät tulppaanien ensimmäiset vihreät piipot. Nämä varhaiset tulppaanit ovat pienikukkaisia ja matalia luonnonlajeja.

Pikkutulppaanien sipuleita kannattaa istuttaa isoiksi mättäiksi kulkureittien varteen. Pensaiden alla niiden valkoiset, keltaiset, punaiset ja liilat kukat värittävät maan pinnan, ennen kuin puuvartisten kasvien lehdet puhkeavat.

Aikaisten tulppaanien värivalikoima on kapea, mutta niukkuuden korvaa takuuvarma kukinta. Istuttaessaan niitä pihalleen kotipuutarhuri tietää saavansa kukat pihalleen keväästä toiseen, vaikka ei juuri hoitaisi kasvattejaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toukokuussa kukkivat perustulppaanit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksinkertaiset aikaiset tulppaanit kukkivat vapun jälkeen. Matalahkot ja yksinkertaiset perustulppaanit ovat paljaiden kukkapenkkien pelastus. Lähes samaan aikaan kukinnan aloittavat kerrotut aikaiset lajikkeet.

Yksinkertaisia ja kerrottuja tulppaaneja yhdistelemällä tulppaanitarhurin kukkapenkki näyttää tyylitaiturin luomukselta. Kun aikaisten tulppaanien kukinta alkaa hiipua, aukaisevat kukkansa Triumph-tulppaanit ja Darwin-tulppaanit. Niiden väriskaala ulottuu valkoisesta keltaisten ja liilojen sävyjen kautta lähes mustiin kukkiin.

Kesä herättää erikoiset lajit

Päivien lämmettyä myös arat ja erikoiset tulppaanit uskaltautuvat avaamaan kukkiaan. Yksinkertaiset myöhäiset tulppaanit ovat pelkistettyjä ja herkkiä ja usein myös korkeita kaunottaria, joiden seuraan esteetikko istuttaa näyttäviä ripsureunaisia tulppaaneja. Upea pari tulppaaneille ovat korkeat, liilansävyiset jättilaukat.

Erikoisuuksia keräävä tulppaanifriikki vaalii myös aitoja, 1500- ja 1600-luvuilta peräisin olevia Rembrandt-tulppanejaan ja muita perinnetulppaaneja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla