Artturi Huhtakangas on 11-vuotias koululainen, joka harrastaa yleisurheilua ja tekee herkkuhimon iskiessä marjoista smoothien.
Artturi Huhtakangas on 11-vuotias koululainen, joka harrastaa yleisurheilua ja tekee herkkuhimon iskiessä marjoista smoothien.

Lapsi ei kaipaa kaukomatkoja vaan toivoo, että vanhemmat lopettaisivat hössötyksen, sanoo Artturi Huhtakangas.

UNOHDA AIKATAULUT.

Vanhemmat hössöttävät usein turhaan ja tekevät aikataulut valmiiksi. Heidän pitäisi oppia ajattelemaan kuin lapset. Vanhemmistakin olisi varmasti kivaa, jos ei tarvitsisi hössöttää.

Kesällä tärkeintä on rentoutuminen. Kannattaa kokeilla, niin tajuaa, mitä se on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotitöihinkin pitäisi suhtautua kesällä rennommin. On epäreilua, että ainoalla pitkällä lomalla joutuu koko ajan siivoamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oma huone on tietysti hyvä pitää siistinä. Vinkiksi niille, joilla on tiukat vanhemmat: jos näette roskan, se kannattaa siivota heti, niin siivoamisessa ei mene ikä ja terveys.

JOUSTA SÄÄNNÖISTÄ.

Kesällä pitää unohtaa rutiinit. Kaikesta voi sopia. Jos kouluaamuina pitää mennä nukkumaan yhdeksältä, kesällä voi valvoa puoli tuntia pidempään ja vaikka lukea. Jos aamulla ei ole menoa, voi joustaa tunninkin. Jos taas aamulla on esimerkiksi treenit, joustaminen ei kannata.

Peliajoistakin voi keskustella. Sateisena päivänä voi pelata pidempään kuin aurinkoisena.

ÄLÄ PAKOTA LEIRILLE.

Lasta ei pidä laittaa partioleirille harjoittelemaan tulentekoa, jos hän ei itse tykkää partiosta. Jos vanhempi ajattelee, että leirillä olisi kivaa, hän voi mennä sinne itse.

Koulu vie ison osan lapsen vuodesta. Kesällä on rauha, joten harrastuksissakin pitäisi käydä vain kun haluaa. Vanhemmat eivät saa kesällä pakottaa lasta treeneihin kolme kertaa viikossa, jos hän käy niissä muuten säännöllisesti.

TEE RAUHASSA TÖITÄ.

Vanhemmat eivät voi ruinata pomolta valtavia kesälomapaketteja. Töistä saa kuitenkin palkkaa. Se on palkinto siitä, etteivät kesälomat ole niin pitkät kuin lapsilla.

Viimeistään sitten, kun vanhemmat jäävät eläkkeelle, he saavat palkkaa vanhoista töistä.

Kun vanhemmat ovat töissä, katson telkkaria tai teen musiikkia GarageBand-ohjelmalla. Joskus kaverit pyytävät ulos tai uimaan.

Ei minulla ole tylsää, kun vanhemmat ovat töissä. Tiedän, että hekin pääsevät vielä lomalle.

REISSU EI OLE PAKOLLINEN.

Kesällä kivointa on mennä uimaan, pelata tennistä tai katsoa leffaa ja syödä jäätelöä. Yhtenä kesänä menimme Ruotsiin laivalla.

Suomen luonnossa on kiva olla. Jos haluaa säästää rahaa, täälläkin on hyviä rantoja, esimerkiksi Yyteri Porissa. Jos haluaa kauemmas, voi mennä vaikka Lappiin.

Mökille kannattaa mennä edes joskus, vaikkei huvittaisikaan. Se on kuitenkin maksettu ja hommattu. Minullakin oli kerran vaikea kausi, jolloin kävin mökillä harvemmin. Nyt sinne on taas kiva mennä.

Odotan tältä kesältä uutta kauko-ohjattavaa autoa ja sitä, että pääsisin monta kertaa uimastadionille. Aion hypätä vitosesta.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 14-15/2014.

Lue myös:

6-vuotias Ilja: "Lapsi ei voi leikkiä sekunnissa"

Ystävälliset sanat suojelevat lasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla