Koverra kurpitsalyhty, askartele hirviöasu ja järjestä hyytävät lastenjuhlat.

Pyhäinpäivän harras viettäminen ja hautausmailla käynti on monessa kodissa vaihtunut riehakkaaseen Halloween-juhlaan.

Jo hyvissä ajoin oven viereen tehdään kurpitsalyhty. Aidon amerikkalaisen ohjeen löydät tästä.

Pyhäinpäivänä lapset puetaan naamiaisasuihin ja lähetetään Karkki tai kepponen -kierrokselle.

Sen jälkeen järjestetään "karmivat" juhlat.

 

Hyytävä booli

Sekoita limuista mystisen mielenkiintoinen juoma. Tarjoiluastiaksi kannattaa valita epätavallinen astia, vaikka lasten amme tai vitsikäs, tätä varten ostettu potta.

Hyytävään booliin vaipuva käsi on tehty täyttämällä ohut, huuhdeltu talouskäsine punaisella mehulla. Käsine suljetaan ilmapallon tavoin ohuella narulla ja tuetaan esimerkiksi juomalasiin, joka painon avulla pysyy boolimaljan pohjalla.

Voit myös pakastaa mehulla tai limulla täytetyn hanskan, jolloin kädenmuotoinen jättiläisjääpala jäähdyttää huomaa tehokkasti.

Huomaa, että vain ohut talouskäsine lähtee helposti liuskoina irti jääpalasta.

 

Vampyyrihattu

Tarvikkeet: 40 cm korkea ja pään ympäri menevä pala aaltopahvia. Mustaa askarteluhuopaa tai muuta kangasta hatun päälle, puolet pahvin mitasta. Pieni pala valkoista huopaa vampyyrihampaiksi, paikkaus mustaa piippukranssia, mustaa pahvia, liimaa.

Taivuta aaltopahvi kaksinkerroin, niin että korkeudeksi tulee 20 cm. Liimaa huopa kiinni. Niittaa hattu kiinni. Tee pahvista 10 kpl lepakoita ja liimaa neeri pituisiin piippukransseihin. Liimaa lepakkotikut vahvalla liimalla hatun yläosan sisäpuolelle. Leikkaa valkoisesta huovasta vampyyrihampaat, ja liimaa ne kiinni hatun etuosan keskelle.

Karmiva juhlapöytä

"Koristele" pöytä muovikärpäsillä, -hämähäkeillä ja -madoilla. vielä parempi, jos löydät aitoja syötäviä hyöteisiä ja "ötököitä".

 

 

Ufokakku

Pohja

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

säilykepersikoiden lientä

Täyte

6 liivatelehteä

1 rkl sitrunamehua

1 tkl säilykepersikkaa (850 g)

1 prk rahkaa (250 g)

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2 dl kuohukermaa

Säteet

2 dl sokeria

Pinnalle

2 dl kuohukermaa

keltaista karamelliväriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdaten monasokerivaahtoon. Levitä voidellulla leivinpaperilla pällystetylle pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kumoa levysokeroidun leivonpaperin päälle ja ota pohjapaperi pois. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Nosta kakkulevy kulhoon ja muotoile kulhon muotoiseksi. Joudut luulevasti leikkaamaan kakkupohjaan "kiilan".

Kostuta pohja säilykepersikoiden liemellä.

Valmista täyte. Pehmitä liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja lisää rahka ja sokerit. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kattilassa pienessä sitruunamehutilmassa. Lisää ohuena nauhana persikkaseokseen. Anna hyytymisen päästä vauhtiin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele täytteen joukkoon. Kaada seos kulhoon ja peittele ylijääneillä kakkupohjapaloilla. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään.

Säteet kannattaa jättää aikuisten tehtäväksi, sillä sula sokeri on polttavan kuumaa.

Kuumenna sokeri valurautaisessa paistinpannussa. Ole tarkkana sulamisen kanssa, sillä palanut sokeri maistuu pahalta. Nostele esimerkiksi kierrevatkaimella sulaa sokeria leivinpaperille ohuina nauhoina. Toimi ripeästi, sillä sokeri jähmettyy nopeasti.