Nämä wingsit maistuvat kasvissyöjällekin! Kukkakaalit paneerataan uunissa taikinakuoressa ja sivellään maukkaalla barbeque-kastikkeella. Kastikkeesta valmistuu näppärästi myös herkullinen dippi.
Kukkakaaliwingsit
Neljälle naposteluun
Barbeque-kastike:
¾ dl ketsuppia
1 rkl tomaattipyreetä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisliemi -annosfondi
¼ dl omenaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
Wingsit:
1 ½ dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
2 dl vehnäjauhoja
600 g kukkakaalia
2 dl kermaviiliä
- Laita uuni kuumemaan 220 asteeseen. Valmista barbeque-kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Kiehauta seos ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja jätä odottamaan.
- Valmista paneeraustaikina. Mittaa vesi kulhoon ja riko joukkoon kananmuna. Lisää mausteet ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot samalla vispaten. Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia.
- Pese kukkakaali ja kuivaa se. Irrottele siitä keskenään saman kokoisia, noin neljän senttimetrin kokoisia paloja. Nosta kukkakaalin palat taikinakulhoon ja pyörittele niitä niin, että taikina levittyy tasaisesti.
- Nostele palaset yksi kerrallaan uunipellille leivinpaperille ja laita uuniin ensin 15 minuutiksi, kunnes taikina on kiinteä ja hieman kohonnut. Ota pelti pois uunista ja sivele kukkakaalit barbeque-kastikkeella. Laita uuniin paahtumaan vielä 15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin paahtunut.
- Sekoita loput barbeque-kastikkeesta (tai maun mukaan) kermaviiliin ja tarjoa kukkakaalit dipin kanssa
Aidon liemen makua
Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.