Fondue on paras (ja herkullisin!) tapa yhdistää hyvä ruoka ja yhdessäolo kavereiden kesken. Tämä fondue-liemi valmistetaan uunissa paahdetusta valkosipulista, yrteistä ja lihaliemestä.

Valkosipulinen lihaliemi-fondue
Kuudelle

7 dl vettä
2 Knorr ” Fond Du Chef” lihaliemi -annosfondia
1 valkosipuli paahdettuna
2 laakerinlehteä
1 oksa rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
400 g naudan paistia
400 g lampaan ulkofileetä
400 g kukkakaalia
200 g herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
maalaisleipää

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta valkosipuli uuniin leivinpaperille paahtumaan 40 minuutiksi, kunnes sipuli on selvästi pehmennyt.
  2. Kuumenna vesi fonduepannussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi-annosfondit. Mausta laakerinlehdillä, rosmariinin oksilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kun valkosipuli on paahtunut ja hieman jäähtynyt, purista haarukalla pehmenneet kynnet ulos ja lisää lihaliemen joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
  4. Leikkaa lihat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja leikkaa kukkakaali, sienet ja kesäkurpitsa paloiksi ja aseta ne esille. Nosta fondue-pata jalustansa päälle tulelle, jotta se pysyy kuumana. Kypsennä liha- ja kasvispalat yksitellen maukkaassa liemessä ja nauti.

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Valmistusaika: 45 minuuttia +hyydyttäminen
Annoksia: 36 kpl


4 liivatelehteä
3 ½ dl vettä 
1 Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
½ tl suolaa
½ dl portviiniä
1 punasipuli
tuoretta timjamia
1 ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä 
1 iso valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200 g karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Lisäksi
n. 15 cm x 25 cm kokoinen vuoka

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  2. Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  3. Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  4. Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  5. Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Klassinen ranskalainen alkupala kananmuna gelée, jossa pehmeä kananmuna, kylmäsavulohi ja punasipuli saavat seurakseen herkullisen valkoviinillä maustetun kalaliemihyytelön. Annokset ovat näyttävä tarjottava seisovaan pöytään tai juhlaillalliselle.

Annoskoko: kuudelle
Valmistusaika: 30 minuuttia + hyytyminen


6 kananmunaa, koko s
3 liivatelehteä
4 dl vettä
1 Knorr ”Fond du chef” kalaliemi -annosfondi
1 dl kuivaa valkoviiniä
120 g viipaloitua kylmäsavulohta
ruukku ruohosipulia
ruukku lehtipersiljaa

Lisäksi
6 kpl n. 1,5 dl vetoista lasipurkkia

  1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen ja anna kiehua 3 minuuttia. Kaada kuuma vesi kattilasta ja täytä se kylmällä vedellä. Anna kananmunien jäähtyä vedessä. 
  2. Valmista liemi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kalaliemi-annosfondi ja viini. Kiehauta liemi ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet puristellut liivatelehdet. Jätä liemi jäähtymään.
  3. Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja hienonna ruohosipulia ja persiljaa. Kuori keitetyt kananmunat ja kääri lohiviipaleet niiden ympärille. Ripottele sipulia, ruohosipulia ja lehtipersiljaa purkkien pohjalle. Aseta kananmuna purkkiin lusikkaa apuna käyttäen ja kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että kananmuna peittyy. Nosta hyytelöt jähmettymään jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.