Fondue on paras (ja herkullisin!) tapa yhdistää hyvä ruoka ja yhdessäolo kavereiden kesken. Tämä fondue-liemi valmistetaan uunissa paahdetusta valkosipulista, yrteistä ja lihaliemestä.
Valkosipulinen lihaliemi-fondue
Kuudelle
7 dl vettä
2 Knorr ” Fond Du Chef” lihaliemi -annosfondia
1 valkosipuli paahdettuna
2 laakerinlehteä
1 oksa rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
400 g naudan paistia
400 g lampaan ulkofileetä
400 g kukkakaalia
200 g herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
maalaisleipää
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta valkosipuli uuniin leivinpaperille paahtumaan 40 minuutiksi, kunnes sipuli on selvästi pehmennyt.
- Kuumenna vesi fonduepannussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi-annosfondit. Mausta laakerinlehdillä, rosmariinin oksilla, suolalla ja pippurilla.
- Kun valkosipuli on paahtunut ja hieman jäähtynyt, purista haarukalla pehmenneet kynnet ulos ja lisää lihaliemen joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
- Leikkaa lihat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja leikkaa kukkakaali, sienet ja kesäkurpitsa paloiksi ja aseta ne esille. Nosta fondue-pata jalustansa päälle tulelle, jotta se pysyy kuumana. Kypsennä liha- ja kasvispalat yksitellen maukkaassa liemessä ja nauti.
Aidon liemen makua
Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.