Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Minkälaisia haasteita suomalaiset kohtaavat pukeutumisessa syksyn tullessa? Muuttuva sää ja kylmenevä ilma aiheuttavat omat ongelmansa myös vaatteiden valintaan. Tunnistatko nämä pukeutumishaasteet myös itse?

Syksyllä ballerinat laitetaan piiloon ja tilalle täytyy kaivaa säänkestävät kengät. Haastetta tuottaa usein se, että tyylikäs pitäisi olla sekä sadesäässä että sisällä toimistolla.

Kaisa Heijari pohtiikin parhaita kenkiä syyskäyttöön, työmatkalle ja toimistoon:

”Kun ilmat kylmenevät, tulee kauppojakin kierreltyä enemmän. Hakusessa ovat ainakin uudet kengät – en kuitenkaan halua korkokenkiä, sillä kenkien tulee olla mukavat jalassa ja sopia ulko- ja sisäkäyttöön. Vartalon mittasuhteiden kanssa kaipaisin asiantuntijan apua: kuinka näyttää nuorelta ja hoikalta tai kuinka saisi keskivartalon piiloon?” 

Vielä syksyllä pyörä on kätevä liikkumisväline, mutta sporttivaatteet tuntuvat harvasta sopivalta työtyyliltä. Työmatkansa pyöräilevä Kaisa Viitanen miettii, miten liikkuva ihminen voisi pukeutua syksyyn tyylikkäästi:

”Asuin ennen Amsterdamissa ja totuin siihen, että pyöräily on osa arkea. En halua pukeutua sporttivaatteisiin, mutta pyöräillessä tulee lämmin. Minua mietityttääkin, kuinka kannattaisi pukeutua, jotta näyttäisin kivalta myös pyörän satulassa. Myös vaatteiden eettisyys kiinnostaa minua.”

Entä miten tuoda oma tyyli uuteen sesonkiin? Sirkku Klemetti miettii, miten päivittää pukeutumistyyliään ja uudistua syksyn kunniaksi:

”Pukeudun usein mustaan tai beigeen ja tyylini on aika graafinen. Olen jo tähän ikään mennessä löytänyt oman tyylini ja tapani pukeutua, mutta toki joskus mietityttää, pukeudunko liian nuorekkaasti, tai olenko jämähtänyt tiettyyn aikakauteen.” 

Syksystä eteenpäin ihmiset liikkuvat valtaosin ulkovaatteissa, sillä ilman ala vaatii kunnon pukeutumisesta. Matti Sarkkista mietityttää yksi kauden tyypillisimmistä vaatehankinnoista, eli lämmin päällystakki:

”Säiden viiletessä pitää saada lämmintä ylle! Suosin trenssejä ja nahka- sekä vahakangastakkeja ja auringon vielä paistaessa vaaleita sävyjä.” 

Vaihteleva sää tuo syksyyn omat haasteensa ja erityisesti sade voi vaikeuttaa pukeutumisesta. Harva haluaa turvautua pelkkiin kumisaappaisiin ja sadetakkiin. Susanne Sairo pohtii miten löytää tyylikkäät, sadetta kestävät vaatteet ja asusteet:

”Suosin syksyllä kerrospukeutumista ja yksinkertaista tyyliä, jonka voi asustaa – yritän välttää synkkiin väreihin pukeutumista, sillä vaaleat sävyt saavat rusketuksenkin näyttämään paremmalta. Kaipaisin vinkkejä erityisesti sadepäivien varalle, sillä kaapistani puuttuvat helppokäyttöiset sadesään kengät ja vaatteet.” -Susanne Sairo

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin syyspukeutumisen haasteisiin löydät vastauksen Marks & Spencerin myymälöistä. Asiantuntevien myyjien avulla löydät omalle vartalotyypillesi sopivan takin sekä muut syksyn avaintuotteet. Pukeutumisen asiantuntijat tarjoavat uusia ideoita ja päivitystä omaan tyyliisi.

Oman tyylin löytöretki -kiertue jatkaa kulkuaan Porvooseen 15.9. ja käynnistää Marks & Spencerin syksyn. Tervetuloa tutustumaan syysuutuuksiin ja löytämään oma upea tyylisi!

Tapahtumassa mukana myös Kodin Kuvalehden Minna McGill sekä Tyyliä Metsästämässä-bloggaaja Veera Korhonen

Oletko ikinä miettinyt, miten lehtien muotikuvat syntyvät? Kodin Kuvalehti ja Marks & Spencer kutsuivat suomalaiset kurkistamaan kulissien taakse ja ottamaan osaa oman elämänsä muotikuvauksiin.

Kun oman elämänsä supermallit saapuvat Kodin Kuvalehden ja Marks & Spencerin kuvauksiin, ensimmäisenä vuorossa on meikkaajan käsittely. Meikkaajan tuolissa vierähtää helposti tunti tai enemmänkin, joten heti alussa selviää, että kuvauspäiviin kuuluu paljon odottelua. Kuvausmeikki on usein läheltä katsottuna dramaattinen, eikä monella tavismallilla ole ollut ennen yhtä näyttävää meikkiä. Voimakas studiovalaistus kuitenkin vaatii veronsa, joten voimakkuutta saa olla enemmän kuin arkena. Meikkaajan tuolissa on malleilla on myös oiva mahdollisuus saada omat personoidut meikkivinkit tai suosituksia meikkaajien luottotuotteista.

Seuraavaksi vuorossa on vaatteiden valinta, jossa auttaa Marks & Spencerin myyjä, Vivi. Luvassa on koko liuta sovitettavia vaatteita, joita vaihdellaan yksi kerrallaan. Taustalla meikkaaja tivaa, millaiset kengät kuvaan valitaan. Jos kyseessä on sandaalit, myös varpaankynnet on lakattava. Kokonaisuus muodostuu pienistä yksityiskohdista.

Oikea asu löytyy, kun varmistetaan, että halutut trendit näkyvät vaatteissa, asu imartelee käyttäjää ja siinä on hyvä olla. On tärkeää tuntea olonsa mukavaksi, sillä itsevarmuus näkyy kuvissa.

Anu ja Maarit M&S:n myyjän Vivin stailattavana.

Seuraavaksi marssitaan kameran eteen. Kuvaajan edessä joutuu taipumaan omituisiinkin asentoihin. Usein se, mikä näyttää kuvassa luonnolliselta, voi tuntua kuvaushetkellä kummalliselta. Kuvaaja pyytelee toistuvasti kääntämään kättä tai jalkaa asteen verran vasemmalle. Kokematonta mallia saattaa aluksi jännittää, mutta usein varmuus löytyy vähitellen ja pian kamera melkeinpä unohtuu. Parhaat kuvat saadaankin silloin, kun kameraa ei edes ajattele – usein heti ensimmäiseksi, kun vasta otetaan testikuvia.

Kirsille etsitään oikeaa asua.

Isolla valokuvausstudiolla ei koskaan tiedä kuka saattaa olla viereisessä kuvaustilassa. Ensimmäisenä kuvauspäivän toisessa studiossa sattui olemaan Antti Tuisku, joka tuli tervehtimään mallejamme. ”Hän oli ihanan kohtelias”, Maris kehui.

Miten tavismallit sitten kuvauspäivän kokivat? ”Tuli yllätyksenä, kuinka monta ihmistä oikeasti tarvitaan, jotta tällaiset kuvaukset saadaan aikaan”, Kirsi miettii ääneen. Totta se onkin. Paikalla on porukkaa kuin pipoa. Mallit tietysti, mutta lisäksi paikalla on meikkaaja, valokuvaaja, visuaalisesta ilmeestä vastaava Art Director, stylisti sekä muutama kuvausjärjestelyistä ja juoksevista asioista vastaava projektikoordinaattori ja tuottaja.

Päivän päätteeksi aikaa on hurahtanut useampia tunteja. Studiossa vierähtää helposti ainakin puoli päivää, joskus koko työpäiväkin – yhden täydellisen kuvan vuoksi. 

Tsekkaa viimeisin Marks & Spencerin muotijuttu Kodin Kuvalehden juuri ilmestyneestä numerosta 11!