Kaupallinen yhteistyö

Minkälaisia haasteita suomalaiset kohtaavat pukeutumisessa syksyn tullessa? Muuttuva sää ja kylmenevä ilma aiheuttavat omat ongelmansa myös vaatteiden valintaan. Tunnistatko nämä pukeutumishaasteet myös itse?

Syksyllä ballerinat laitetaan piiloon ja tilalle täytyy kaivaa säänkestävät kengät. Haastetta tuottaa usein se, että tyylikäs pitäisi olla sekä sadesäässä että sisällä toimistolla.

Kaisa Heijari pohtiikin parhaita kenkiä syyskäyttöön, työmatkalle ja toimistoon:

”Kun ilmat kylmenevät, tulee kauppojakin kierreltyä enemmän. Hakusessa ovat ainakin uudet kengät – en kuitenkaan halua korkokenkiä, sillä kenkien tulee olla mukavat jalassa ja sopia ulko- ja sisäkäyttöön. Vartalon mittasuhteiden kanssa kaipaisin asiantuntijan apua: kuinka näyttää nuorelta ja hoikalta tai kuinka saisi keskivartalon piiloon?” 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä syksyllä pyörä on kätevä liikkumisväline, mutta sporttivaatteet tuntuvat harvasta sopivalta työtyyliltä. Työmatkansa pyöräilevä Kaisa Viitanen miettii, miten liikkuva ihminen voisi pukeutua syksyyn tyylikkäästi:

”Asuin ennen Amsterdamissa ja totuin siihen, että pyöräily on osa arkea. En halua pukeutua sporttivaatteisiin, mutta pyöräillessä tulee lämmin. Minua mietityttääkin, kuinka kannattaisi pukeutua, jotta näyttäisin kivalta myös pyörän satulassa. Myös vaatteiden eettisyys kiinnostaa minua.”

Entä miten tuoda oma tyyli uuteen sesonkiin? Sirkku Klemetti miettii, miten päivittää pukeutumistyyliään ja uudistua syksyn kunniaksi:

”Pukeudun usein mustaan tai beigeen ja tyylini on aika graafinen. Olen jo tähän ikään mennessä löytänyt oman tyylini ja tapani pukeutua, mutta toki joskus mietityttää, pukeudunko liian nuorekkaasti, tai olenko jämähtänyt tiettyyn aikakauteen.” 

Syksystä eteenpäin ihmiset liikkuvat valtaosin ulkovaatteissa, sillä ilman ala vaatii kunnon pukeutumisesta. Matti Sarkkista mietityttää yksi kauden tyypillisimmistä vaatehankinnoista, eli lämmin päällystakki:

”Säiden viiletessä pitää saada lämmintä ylle! Suosin trenssejä ja nahka- sekä vahakangastakkeja ja auringon vielä paistaessa vaaleita sävyjä.” 

Vaihteleva sää tuo syksyyn omat haasteensa ja erityisesti sade voi vaikeuttaa pukeutumisesta. Harva haluaa turvautua pelkkiin kumisaappaisiin ja sadetakkiin. Susanne Sairo pohtii miten löytää tyylikkäät, sadetta kestävät vaatteet ja asusteet:

”Suosin syksyllä kerrospukeutumista ja yksinkertaista tyyliä, jonka voi asustaa – yritän välttää synkkiin väreihin pukeutumista, sillä vaaleat sävyt saavat rusketuksenkin näyttämään paremmalta. Kaipaisin vinkkejä erityisesti sadepäivien varalle, sillä kaapistani puuttuvat helppokäyttöiset sadesään kengät ja vaatteet.” -Susanne Sairo

Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin syyspukeutumisen haasteisiin löydät vastauksen Marks & Spencerin myymälöistä. Asiantuntevien myyjien avulla löydät omalle vartalotyypillesi sopivan takin sekä muut syksyn avaintuotteet. Pukeutumisen asiantuntijat tarjoavat uusia ideoita ja päivitystä omaan tyyliisi.

Oman tyylin löytöretki -kiertue jatkaa kulkuaan Porvooseen 15.9. ja käynnistää Marks & Spencerin syksyn. Tervetuloa tutustumaan syysuutuuksiin ja löytämään oma upea tyylisi!

Tapahtumassa mukana myös Kodin Kuvalehden Minna McGill sekä Tyyliä Metsästämässä-bloggaaja Veera Korhonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla