Kaupallinen yhteistyö

KK-keittiön ja Valio kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Kesäinen pinaattikeitto saa kauniin vihreän värin tuorepinaatista. Keitto valmistuu näppärästi Kiehu™ maitojuomasta, joka ei pala helposti pohjaan.

KK-keittiöläiset testasivat pinaattikeiton lisäksi myös maukkaan nokkoskeiton. Poimi ravitsevan keiton resepti täältä!
 

Pinaattikeitto tuorepinaatista
4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

150 g pinaattia tai babypinaattia
8 ½ dl Valio Kiehu™ maitojuomaa
½ kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
1 tl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoiluun
2 - 4 keitettyä (8 min) munaa
Ruislastuja

  1. Huuhtele pinaatit. Keitä pinaatinlehtiä runsaassa vedessä 3 minuutin ajan. Valuta vesi pois. Jos käytät babypinaatinlehtiä, niitä ei tarvitse ryöpätä.
  2. Lisää pinaatinlehtien joukkoon 7 dl maitojuomaa ja puolikas liemikuutio. Keitä hiljalleen 5 min.
  3. Lisää suola ja sokeri.
  4. Soseuta sauvasekoittimella.
  5. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitojuomaan (1 1/2 dl). Lisää suurus keittoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  6. Keitä hiljalleen 3 - 5 min. Sekoita muutamia kertoja.
  7. Tarjoa keitto kananmunasilpun ja rouhittujen ruislastujen kanssa.

Katso KK-keittiöläisten kätevä vinkkivideo kananmunasilpun tekoon:

2661601

 

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla