KK-keittiön ja Valion kokkausillassa valmistettiin suomalaista suviruokaa. Valio Kiehu™ maitojuomaan valmistettu pannari ja mehevä katkarapu-avokadotäyte tekevät tästä herkusta ruokaisan piknik-evään.

KK-keittiöläisten kokkausillassa nauru raikui ja kokkausvinkkejä vaihdettiin.

Suolainen pannari katkarapu-avokadotahnalla
6 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pannari
1  l Valio Kiehu™ maitojuomaa
3  kpl kananmunaa
5 ½  dl jauhoja
 tilliä
½  kpl punasipulia
ruohosipulia
suolaa
pippuria
1  rkl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katkarapu-avokadotahna
150 g katkarapuja
150 g Valio kreikkalaista jogurttia
2  rkl majoneesia
2  kpl avokadoa
2  rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
tilliä
ruohosipulia
 

Pannari

  1. Vatkaa munat maidon joukkoon ja lisää kaikki mausteet sekaan.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja sekoita taikinaan.
  3. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi öljy.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja jätä taikina tekeytymään n. 15 minuutiksi.
  5. Paista pannukakku uunipellillä uunin keskitasolla n. 40–50 min. Tarkista pannarin kypsyys 40 min kohdalla. Ota pannari uunista ja anna jäähtyä hieman.

Vinkki: Jos valmistat pannaria piknik-evääksi, jaa taikina kahteen pienempään uunivuokaan. Näin saat kaksi pientä pannaria, jotka on helppo kääräistä rullalle.

Katkarapu-avokadotahna

  1. Sulata ja valuta katkaravuista ylimääräinen neste pois.
  2. Sekoita katkaravut kreikkalaisen jugurtin ja majoneesin kanssa.
  3. Halkaise ja kuutioi avokado ja lisää se tahnaan sitruunamehun kanssa.
  4. Mausta tahna suolalla, pippurilla, tillillä ja ruohosipulilla. Sekoita kaikki hyvin keskenään.
  5. Levitä tahna jäähtyneelle pannarille ja leikkaa annospaloiksi tai kääräise rullalle.

 

Katso videolta, kuinka rullailet suolaisen pannarin käteväksi piknik-evääksi:

2661599

Valio Kiehu™ – Helppo keittää, vaikea polttaa

Valio Kiehu™ maitojuoma kestää keittämisen ja kuumentamisen tavallista maitoa paremmin. Se ei siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan.

Kokeile Valio Kiehu™ maitojuomaa esimerkiksi puuroihin, keittoihin, kastikkeisiin tai lasagneen. Maitojuoma toimii hyvin myös kuumissa juomissa ja sopii sellaisenaan juotavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla