Testasin yhtä omista, helpoista suosikeistani, köyhiä ritareita.

Oikeasti nämä eivät ole kovinkaan köyhiä, sillä makuja on runsaasti.

Ostin tuoreen pullapitkon, jonka leikkasin reiluiksi viipaleiksi. Laitoin isolle ruokalautaselle maitoa, jonka maustoin kanelilla ja vaniljasokerilla. Kastoin pullaviipaleet maitoon, molemmin puolin, ja paistoin voissa kuumalla pannulla molemmin puolin. Viipaleista tuli rapeita ja kauniin kullanruskeita.

Ritarin päälle sopii kermavaahto, jonka seassa on mascarponejuustoa, sokeria ja sitruunamehua.

Kermavaahdon päälle tuoreita mansikkapaloja ja yrttejä, vaikkapa minttua tai sitruunamelissaa.

Testi onnistui, sillä lapsetkin pitivät ritareista ja söivät niitä monta kappaletta. Ritarien kumppaniksi kermakeon alle sopii ihanasti myös raparperikompotti. Se syntyy helposti, kun keittää kattilassa 400 g raparperipaloja, desilitran vettä ja desilitran sokeria. Kun raparperit ovat hajonneet, on kompotti valmista. Myös kirsikoista syntyy hyvä kompotti, tosin keittoaikamon vähän pidempi kuin raparperilla. Sokerimäärää voi lisätä oman maun mukaan. Kompotit voi keittää hyvissä ajoin valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa.

Ihanaa ja makeaa kesää!