KK-keittiöläinen Satu Oikari:

Satu Oikari ahmii reseptejä ja käyttää sunnuntait kokkaamiseen.

Yhdestä ruokaperiaatteesta mäntsäläläinen Satu Oikari, 47, ei luovu. Raaka-aineiden on oltava kotimaisia. Myös lapset ovat mieltyneet kotimaisiin makuihin.

"Jo kotoa muuttanut vanhempi poikani oli syönyt ulkomaista kurkkua eikä se ollut maistunut", Oikari nauraa. 

Oikari rakastaa hyvää ruokaa, ja sitä saa varmasti vain, kun ruuan tekee itse a:sta ö:hön. Ruokalehtiä ja reseptejä ahmiva Oikari sanoo olevansa rohkea kokeilija. Ehkä siksi muualla syödessä tulee usein mieleen, että itse tehtynä olisi ollut parempaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Arkisin Oikareilla syödään keittoja ja laatikoita. Talvella leivinuunissa hautuu joka päivä jotain. Viikonloppuisin ruuanlaittoon voi hurahtaa tunteja, erityisesti sunnuntaisin, jolloin Oikari valmistaa alkuviikon ruuat. Tavoite on, että seuraavan päivän ruoka on valmis jo edellisenä iltana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutakin kuin uunilohta

Iltaruoka syödään aina yhdessä. Tapa on peruja Oikarin lapsuudenkodista. Myös taito laittaa ruokaa on kulkenut perintönä äidiltä.

Perheen nuorempi poika on kiinnostunut ruuanlaitosta. Kotitaloustunneilla tehdään parhaillaan ruokaa Oikarien suosikkiraaka-aineesta kalasta. Tavoitteena on, että poika oppisi tekemään muutakin kuin uunilohta. Helppoa herkkua on esimerkiksi savulohi.

"Viime lauantaina nypin lohesta ruodot pois ja lisäsin fileeseen merisuolaa ja kuivattua tilliä. Kala sai maustua yön yli ja savustin sen sunnuntaina. Lisänä tarjolla oli uunijuureksia ja valkokastiketta."

KK-keittiöläisille Satu Oikari haluaa jakaa paellan reseptin:

"Paellan tekee nopeasti. Siitä voi jättää halutessaan joitain ruoka-aineita pois tai lisätä maun mukaan mitä kaapista löytyy!"

Paella

2 rkl öljyä

1 sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

1 pkt pekonia

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

2 dl pitkäjyväistä riisiä

2 tomaattia

2 rkl ketsuppia

4 dl vettä

1–2 kanaliemikuutiota

broileria: joko valmiiksi grillattua tai itse paistettuja suikaleita tai filettä.

1 pussi pakasteherneitä

1 pussi pakastekatkarapuja

savustettuja simpukoita valkosipuliöljyssä

mausteita maun mukaan: mustapippuria, chiliä, jauhettua paprikaa, sahramia

Paista pannulla pilkottu pekoni, sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuullota. Lisää 4 dl vettä ja kanaliemikuutio. 

Lisää pilkotut paprikat. Kuutioi tomaatit (kalttaa halutessasi) ja kuutioi joukkoon.

Lisää loraus ketsuppia ja mausteita maun mukaan. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Lisää valmiiksi paistettu broileri ja pakasteherneet, sekoita.

Kaada paella tarjoiluastiaan ja lisää sulatetut katkaravut ja simpukat.

Koristele sitruunalohkoilla ja persiljalla.

 

Tule mukaan KK-keittiöön!

Kerro oma suosikkiohjeesi. Lähetä kuva ja tarina toimittajalle jenni.rinkinen@sanoma.com

KK-keittiö on KK:n uusi ruokaklubi ruuanlaittoa rakastaville. KK-keittiöläiset saavat etuja, ideoita, inspiraatiota, keittiöhaasteita, kutsuja tapahtumiin ja paljon muuta kivaa. KK-keittiöön voi liittyä tilaamalla kerran viikossa ilmestyvän uutiskirjeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla