Kymmenen innokasta kotikokkia pääsi ruokatoimittaja Riikka Kailan oppiin KK-keittiön kokkausillassa Helsingin Ruoholahdessa.

"Korianteria, thaibasilikaa ja perinteinen Nuoc cham -dippi. Niistä syntyy tuoreille vietnamilaisille kesärullille ominainen maku", KK:n ruokatoimittaja Riikka Kaila kertoo ja näyttää, miten ohut riisipaperi taittuu kauniiksi rullaksi.

Riikka Kaila (toinen vasemmalta) näyttää jokaiselle erikseen, miten riisipaperia on helpoin käsitellä.
Riikka Kaila (toinen vasemmalta) näyttää jokaiselle erikseen, miten riisipaperia on helpoin käsitellä.

Sen jälkeen kymmenen innokasta kk-keittiöläistä täyttää riisipaperin vermisellillä, yrteillä ja jättikatkaravunpyrstöillä. Käynnissä on KK-keittiön ensimmäinen klubi-ilta Kodin Kuvalehden ruokastudiolla Ruoholahdessa Helsingissä ja teemana vietnamilaiset tuoreet kesärullat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kun ravunpyrstöt puolittaa pitkittäin, niiden muoto säilyy kauniina.
Kun ravunpyrstöt puolittaa pitkittäin, niiden muoto säilyy kauniina.

Osallistujat on arvottu 130 ilmoittautuneen joukosta. Ennen kesärullien tekoa joukko on tutustunut Sanoma Lifestylen toimitukseen ja seurannut, miten ruokavideot syntyvät. Samalla on käyty läpi, millaista ruokatoimittajan työ on.

Juuri samana päivänä on kuvattu Kodin Kuvalehden pääsiäisruuat ja osallistujien yllätykseksi he pääsevätkin rullien lisäksi maistamaan superihanaa mango-suklaakakkua. Sen resepti paljastetaan KK:n numerossa 7!

"Mahtavaa oppia uutta ja syödä yhdessä", osallistujat kiittävät, kun on aika käydä ruokien kimppuun.

Heli Röksä (vas.), Anneli Lantta ja Helina Karu aikovat tehdä kesärullia myös kotona.
Heli Röksä (vas.), Anneli Lantta ja Helina Karu aikovat tehdä kesärullia myös kotona.
Sisältö jatkuu mainoksen alla