Nuukahtiko salaatti matkalla mökille? Näin saat salaatit pysymään rapeina.

Hennot ja herkät salaatit haihduttavat koko ajan vettä hengittäessään. Vanhetessaan, lämpimässä ja liian aikaisin ruuanvalmistukseen nähden pestyinä, salaatit nuukahtavat. Runsaasti etyleeniä sisältävät kasvikset nopeuttavat salaattien pilaantumista, samoin mahdolliset kolhut. Salaatit eivät myöskään pidä ilmavirtauksesta ja kuivuminen nuukahduttaa lehdet hetkessä.
Salaatit säilyvät parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa, +2–+5 asteen lämpötilassa, omaan pussiinsa tai muovipussiin pakattuna. Myös salaattilingon sisällä, jossa on tilkka vettä, ne säilyvät napakoina.

Basilika ja sitruunamelissa kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, ei kuitenkaan helteessä.
Parasta on repiä lehdet salaattiin juuri ennen tarjoamista. Jos lehdet ovat päässeet nuukahtamaan, kasta ne hetkeksi mahdollisimman kylmään veteen, kuivaa huolellisesti ja käytä heti.
Parhaiten salaateista säilyvät rapea keräsalaatti, heikoimmin rucola ja vuonankaali. Siloendiivi-, salaattisikuri, pehmeälehtinen keräsalaatti- ja kähäräendiivipusseihin kannattaa laittaa aina muutama tippa vettä pussin pohjalle kuivumisen estymiseksi. Ruukkusalaatit säilyvät parhaiten ruukussaan alkuperäisen muovin sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla