Edulliset lihat ja kauden kasvikset muhivat padassa hitaasti herkullisiksi. Lopuksi pyyhkäistään leivällä liemetkin.
Edulliset lihat ja kauden kasvikset muhivat padassa hitaasti herkullisiksi. Lopuksi pyyhkäistään leivällä liemetkin.

Hitaasti hautuvat pataruoat lämmittävät ihanasti. Muista kolme asiaa ja onnistut aina.

Tee etukäteen

Valmista pata päivää ennen tarjoamista, jäähdytä ja säilytä kylmässä. Varsinkin luullista lihaa ja runsaasti mausteita sisältävät padat paranevat lämmitettäessä. Lihasta tulee hajoavan mureaa, ja kasvikset imevät liemen maut.

Hellalla vai uunissa? Kumpikin käy

Tärkeintä on kypsentää pata matalassa lämpötilassa, joka mureuttaa lihan ja kypsentää kasvikset hajottamatta niitä muusiksi. Liemen happamuus saa kasvisten rakenteen ja värin säilymään. Lisää siis pataan tomaattia tai punaviiniä. Mitä pidempi haudutus, sitä muhevampi maku.

Muista ripaus makeutta

Pyöristä tulinen ja tomaattinen liemi sokerilla tai hunajalla. Mausta ei tule varsinaisesti makea vaan mukavan pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alla viisi herkullista pataruokaa – lisää löydät KK:n reseptihausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla