KK:n videosarjassa testataan YouTuben suosittuja niksejä.

Kodin Kuvalehden toimitus on ihaillut YouTubessa olevia videoita, joilla näytetään uskomattomia temppuja arkisten asioiden hoitamiseen. Päätimme kokeilla itse, toimivatko niksit oikeasti ja onnistuvatko ne tavalliselta tumpelolta.

Kodinkuvalehti.fi-sivuilla julkaistaan tänä keväänä seitsemän videota, joissa testaamme keittiöhommissa käyttökelpoisia niksejä.

Ensimmäisen esikuvana oli tämä video, jossa keitetty kananmuna saadaan pienellä ravistelulla pudottamaan kuorensa yhtenä kappaleena. Kuulostaa hyvältä, sillä tällähän välttäisi kuoren nyppimisen irti pieninä paloina. Mutta mahtaako oikeasti onnistua?

Kupillinen kuumaa juomaa lämmittää niin mielen, kielen kuin kylmät sormetkin. Nappaa herkulliset kaakao-ohjeet pakkaspäivän juomiin.

Kaakao on täyteläinen ja lämmittävä unelmaherkku. Tavallinen kaakao muuntuu helposti asteen ylellisemmäksi, kun ripautat sekaan kanelia, vaniljaa, inkivääriä, chilijauhetta tai vaikka appelsiinin hienoksi raastettua kuorta. Kuuman mukillisen päälle nostettu vaahtokarkki tai kermavaahto kruunaa komeuden.

Jos nautit kaakaon retkellä, kaada se termokseen. Vatkaa halutessasi kermavaahto jo kotona ja ota retkelle mukaan. Lusikoi hattaraksi kaakaon pinnalle.

Retkikaakao maitojauheesta

Voit valmistaa retkikaakaon myös maitojauheesta ja vedestä. Yhden mukillisen eli 2,5 dl kaakaota teet näin:

Sekoita jo kotona valmiiksi 3 tl tummaa kaakaota, 2 tl tummaa sokeria ja 2 rkl maitojauhetta pieneen pussiin. Retkellä laita seos kupin pohjalle ja sekoita se ensin tilkkaan kylmää vettä. Lisää vasta sitten kuuma vesi ja sekoita juoma valmiiksi. Kaakaon joukkoon sopii myös tilkka rommia.

Kokeile viittä ihanaa kaakaomakua: aitoa suklaata, piparminttua ja chiliä

Artikkeli jatkuu alapuolella
Piparminttukaakao
Resepti
Piparminttukaakao
Artikkeli jatkuu alapuolella
Vaahtokarkkikaakao
Resepti
Vaahtokarkkikaakao
Artikkeli jatkuu alapuolella
Valkosuklaakaakao
Resepti
Valkosuklaakaakao
Artikkeli jatkuu alapuolella
Chilikaakao
Resepti
Chilikaakao
Artikkeli jatkuu alapuolella
Suklaakaakao
Resepti
Suklaakaakao

 

Riisisuklaapatukat vievät kielen ja sopivat suolaisen ja makean nälkään.
Riisisuklaapatukat vievät kielen ja sopivat suolaisen ja makean nälkään.

Muistatko paperivuokiin tehdyn riisisuklaan? Nyt on aika tuunata nostagista seosta ja lisätä siihen maapähkinää, vaahtokarkkeja ja suklaakeksejä. Saat vieläkin rouskuvamman herkun.

1980-luvun lapselle suurinta herkkua oli itse tehty riisisuklaa. Se syntyi helposti sulattamalla kookosrasvaa kattilassa. Joukkoon lisäsimme kaakaojauhetta, tomusokeria sekä aimo annoksen riisimuroja.

Seos laitettiin pieniin paperivuokiin (parhaita olivat pienet kiiltävtä foliovuoat) ja nostettiin jääkaappiin jähmettymään. Riisimurosuklaa maistui ihanasti kookokselta, mutta jo muutaman palan jälkeen maku alkoi hieman ällöttää.

Unohda kookosrasva

Nostalgisen herkun maku päivittyy aikuisenkin makuun, kun lisäät joukkoon makeuttamatonta maapähkinävoita, se taittaa makeutta jännästi suolaiseksi.

Jähmeän rakenteen takaavat joukkoon sulatetut vaahtokarkit. Rouskuvan rapeuden takaavat murustetetut tekstit.

Riisisuklaapatukat valmistuvat nopeasti vartissa. Resepti on helppo, joten puuha onnistuu lapsiltakin. Pienimmät tarvitset aikuisen apua kuuman lieden käytössä, mutta sekoittaminen, keksin murustaminen ja taikinan tasoittaminen onnistuvat kaikilta.

Kokeile myös venyvää, pehmeää toffeeta:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Sitruunatoffeet
Resepti
Sitruunatoffeet

 

9 palaa, 15 min + jähmetys

  • 1 rkl voita
  • 4 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 28 isoa vaahtokarkkia
  • 9 dl riisimuroja
  • 2½ dl suklaakuorrutteisia keksejä

Koristeluun

  • 50 g maitosuklaata
  1. Päällystä leivinpaperilla tai kelmulla 20 x 15 cm:n vuoka.
  2. Sulata kattilassa voi ja maapähkinälevite. Lisää vaahtokarkkeja muutama kerrallaan ja sulata ne varovasti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää riisimurot.
  3. Sekoita nopeasti, sillä vaahtokarkki venyy ja jähmettyy nopeasti. Lisää lopuksi keksimurut. Jätä osa koristeluun. Voit myös sekoittaa massan öljytyin käsin, mutta varo polttamasta käsiä.
  4. Kaada seos vuokaan ja painele tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Valuta lusikan avulla ohuita nauhoja levyn pintaan. Ripottele päälle keksimuruja.
  6. Laita kymmeneksi minuutiksi kylmään kovettumaan. Leikkaa patukoiksi tai ruuduiksi.