Itse tehdyt kalapuikot ovat rapeita ja meheviä – tuplasti parempia kuin valmisversiot.

Kalapuikot ovat hyvää arkiruokaa, mutta mitäpä jos joskus tekisikin ne itse?

Valitse seiti tai turska

Kalapuikkoihin sopii erinomaisesti pakasteseiti. Turskasta tehdyt kalapuikot voittavat kuitenkin seitipuikot mehevyydessä. Valitse MSC-merkitty turska tai seiti, niin tiedät, että kala on pyydetty ekologisesti kestävästi.

Tuplaleivitys takaa rapeuden

Leivitys onnistuu tavallisilla vehnä- ja korppujauhoilla. Tuplaleivitys takaa rapean lopputuloksen: pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoseoksessa, dippaa ne sitten kananmunaan ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile leivitykseen myös japanilaisia pankojauhoja, jotka antavat kalapuikkoihin ihanan rapean ja ilmavan pinnan. Niitä löytyy markettien Aasia-hyllyistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leivitys tarttuu parhaiten, kun kalan pinta on sulanut. Kalapuikot on kuitenkin helpoin paistaa, kun sisus on vielä kohmeinen.

Paista keskilämmöllä

Kuumenna rasva laakealla paistinpannulla. Nostele kalapalat rasvaan paistumaan ja alenna lämpöä. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia/puoli.

Tarkkaile pannun lämpöä: paistaminen onnistuu parhaiten, kun sisus saa kypsyä rauhassa pinnan kärähtämättä. Paistoaikaan vaikuttaa se, kuinka kohmeisia kalapalat ovat.

Tillidippi on helppo lisuke

Sekoita 1 ruukku tilliä, ½ dl manteleita, 2–3 rkl huoneenlämpöistä rypsiöljyä, 2 rkl sitruunamehua, ripaus suolaa ja mustapippuria teholeikkurissa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kalapuikkojen tarkka resepti löytyy Kodin Kuvalehden reseptihausta:

Sisältö jatkuu mainoksen alla