
Pullan teossa harjoitus tekee mestarin, ja paras leivonnainen syntyy lempeissä, rakastavissa käsissä.
Muista nämä vinkit, kun seuraavan kerran upotat kädet pehmeään taikinaan:
- Pullataikinan maidon voi halutessaan korvata vedellä. Pullat onnistuvat myös omenamehuun, ja jotkut leipurit vannovat vichyveden tekevän pullasta erityisen kuohkeita.
- Kananmunan voi jättää pois pullataikinasta, vaikka ohjeessa neuvottaisiinkin se lisäämään.
- Taikina pitää vaivata kunnolla kimmoisaksi, mutta sen jälkeen sitä ei pidä hetkeen kiusata. Anna sen kohota rauhassa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla.
- Käytä mielikuvitusta pullien muotoilemisessa. Taikinasta saa kymmeniä erilaisia pullia.
- Laita muotoillut pullat kohoamaan 50-asteiseen uuniin, jonka pohjalla on pieni vesikippo. Näin kotiuuni toimii leipomoiden nostatuskaappien tapaan.
- Vaikka kananmunalla syntyy kultaisempi lopputulos, pullat voi mainiosti voidella myös vedellä.
- Älä paista pullia liikaa. Ruskeat pullat ovat kuivia.
- Muista, että pullat paistuvat eri uuneissa eri tavalla. Tutustu omaan uuniisi.
- Nauti vehnänen heti tai pakasta samana päivänä. Pulla on parhaimmillaan uunituoreena.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa