Pullan teossa harjoitus tekee mestarin, ja paras leivonnainen syntyy lempeissä, rakastavissa käsissä.

Muista nämä vinkit, kun seuraavan kerran upotat kädet pehmeään taikinaan:

  1. Pullataikinan maidon voi halutessaan korvata vedellä. Pullat onnistuvat myös omenamehuun, ja jotkut leipurit vannovat vichyveden tekevän pullasta erityisen kuohkeita.
  2. Kananmunan voi jättää pois pullataikinasta, vaikka ohjeessa neuvottaisiinkin se lisäämään.
  3. Taikina pitää vaivata kunnolla kimmoisaksi, mutta sen jälkeen sitä ei pidä hetkeen kiusata. Anna sen kohota rauhassa lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla.
  4. Käytä mielikuvitusta pullien muotoilemisessa. Taikinasta saa kymmeniä erilaisia pullia.
  5. Laita muotoillut pullat kohoamaan 50-asteiseen uuniin, jonka pohjalla on pieni vesikippo. Näin kotiuuni toimii leipomoiden nostatuskaappien tapaan.
  6. Vaikka kananmunalla syntyy kultaisempi lopputulos, pullat voi mainiosti voidella myös vedellä.
  7. Älä paista pullia liikaa. Ruskeat pullat ovat kuivia.
  8. Muista, että pullat paistuvat eri uuneissa eri tavalla. Tutustu omaan uuniisi.
  9. Nauti vehnänen heti tai pakasta samana päivänä. Pulla on parhaimmillaan uunituoreena.