Mehevä syysburgeri syntyy savujuustolla täytetyistä hirvipihveistä ja raikkaasta piparjuurikastikkeesta.
Mehevä syysburgeri syntyy savujuustolla täytetyistä hirvipihveistä ja raikkaasta piparjuurikastikkeesta.

Tämän kauden riistaruokahittejä ovat hirviburgeri, fasaanipata sekä jänis. Riistan maku on voimakas, joten myös lisukkeilta vaaditaan potkua. Tässä kolme maistuvaa riistareseptiä.

1. Savujuusto sopii hirvenlihalle. Kokeile savujuusto-hirviburgerin reseptiä myös poronjauhelihalla tai arkisemmalla naudan paistijauhelihalla. 

2. Mantelisen jäniskastikkeen voi kokata kokonaisesta jäniksestä, pakastetuista kaninkoivista tai viiriäisistä. Lisukkeena maistuu sahramiriisi.

3. Siideri-omenakastikkeessa hautuvat meheviksi fasaani tai tutummatkin linnut broileri ja kalkkuna. Fenkolisalaatti on siideri-omena-fasaanipadan raikas ja rouskuva lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Syyskuusta saa metsästää

Hirven metsästysaika kestää syyskuun lopusta vuoden loppuun. Vain Pohjois-Lapissa kausi on lyhyempi. Loppuvuodesta hirvenlihaa saa kaupoista vähintään tilaamalla. Muulloin joutuu usein turvautumaan pakastealtaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Metsäjäniksen ja rusakon metsästys jatkuu helmikuun loppuun. Ulkomaista jänistä saa pakasteena läpi vuoden ainakin etnisistä kaupoista.

Fasaania on saatavilla melko helposti.

Fasaania metsästetään syyskuun alusta helmikuun loppuun. Lisäksi sitä kasvatetaan tarhoissa, joten lihaa on melko helposti saatavilla sekä tuoreena että pakasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla