
Tuntien haudutus takaa, että kokonaisena kypsennetystä sorsasta tulee mehevää. Valmista on, kun lihat suorastaan putoilevat luista.
Sorsapaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota sorsat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.
- Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista sorsat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sorsat paistamisen jälkeen laakeaan valurautapataan ja kaada päälle lihaliemi.
- Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää sipulit ja porkkanat pataan. Kypsennä uunissa 120 asteessa 3–4 tuntia. Valele sorsia paistoliemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Siivilöi paistoliemi ja poista pinnalta enimmät rasvakertymät. Lisää paistoliemen joukkoon kerma ja mustaviinimarjahyytelö. Kiehauta. Irrota sorsista luut ja aseta lihat paistivadille.
- Tarjoa valkosipuliperunoiden tai uunissa hiljalleen paahdettujen kasvisten kanssa.