
Mausta helppo pikajäätelö kuusenkerkkäjauheella ja unohda yöksi pakastimeen.
Suomi 100 -hengessä jälkiruuissa ja juomissa maistuu metsä. Kuusenkerkkää saa jauheena, josta voi itse tehdä helpon jätskin artesaanijäätelötehtaiden tyyliin.
Jäähdytä maito ennen vatkaamista
Pikajäätelössä purkillinen kondensoitua maitoa ja kaksi purkillista kermaa vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja pakastetaan. Nopeimmin ainekset vaahtoutuvat, jos kondensoidun maidon on jäähdyttänyt ennen vatkaamista.
Jätskin pakastumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, koska sokeripitoisen maidon jäätyminen kestää. Pakastimesta herkun voi nostaa suoraan pöytään, koska jäätelön rakenne on herkullisen pehmeä.
Tutustu myös muihin vuoden 2018 ruokatrendeihin.
Kuusijäätelö
6 annosta, 5 min + 8 t
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1–2 rkl kuusenkerkkäjauhetta (Arctic Warriors)
Lisäksi
- kuusenkerkkäsiirappia
- Jäähdytä kondensoitu maito jääkaapissa. Vatkaa se kerman kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kuusenkerkkäjauheella. Ruokalusikallinen antaa jätskiin miedon maun, kahdella ruokalusikallisella saat vahvan metsäisen maun ja lisäksi kauniin vihreän sävyn. Vatkaa tasaiseksi.
- Levitä seos laakeaan vuokaan. Pakasta vähintään 8 tuntia. Kondensoidun maidon makeuden vuoksi jäätelön jäätymiseen pitää varata runsaasti aikaa.
- Pyörittele jätski palloiksi annoskulhoihin. Viiruta kuusenkerkkäsiirapilla ja ripottele päälle aavistus kuusenkerkkäjauhetta sekä paahdettuja pähkinöitä. Tarjoa heti.
Vinkki! Kuusenkerkkäjauhetta myy esimerkiksi Ruohonjuuri.
Kondensoidusta maidosta ja kermasta vatkatun vaahdon voi maustaa myös esimerkiksi lakujauheella, kahvilla tai marjajauheella.