Herkkujen herkku on toisille myös kauhistus.
Herkkujen herkku on toisille myös kauhistus.

Sinihomejuusto on ihana yhdistelmä potkua ja pehmeyttä. Kun kerran hurahtaa, tekee mieli lisätä sitä kaikkeen.

Käytä sinihomejuustoa näin:

Lisää sinihomejuustoa ohuina viipaleina tai reiluina murusina tomaattikeittoon, pastan päälle, risottoihin, pizzoihin, lihapulliin, sieniruokiin, kastikkeisiin, salaatteihin ja piparkakun päälle.

Voimakas maku taipuu lempeämmäksi makeassa tai hedelmäisessä seurassa. 

Tiesitkö tämän sinihomejuustosta?

Sinihomejuusto syntyi ilmeisesti vahingossa: pitkään säilytetty homeen pilkuttama juusto olikin herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotimaista Auraa kypsytellään kuusi viikkoa. Sen eurooppalaisia lajitovereita ovat Stilton, Roquefort ja Gorgonzola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kolme herkullista sinihomejuustoreseptiä

Parsakaalikeitto

  1. Kuori ja paloittele sipuli ja kolme jauhoista perunaa. Keitä 10 minuuttia 6 dl:ssa kasvislientä.
  2. Lisää kattilaan paloiteltu parsakaali ja keitä kasvikset kypsiksi. Palastele 100–150 g sinihomejuustoa ja lisää soppaan. Kuumenna ja soseuta keitto.
  3. Lisää lopuksi 2 dl kuohukermaa ja mausta mustapippurilla.

Broileripiirakka

  1. Ruskista 300 g broilerisuikaleita. Lisää pannulle silputtu sipuli ja paloiteltu paprika. Ruskista kevyesti.
  2. Lisää täytteeseen silputtua persiljaa, muutama paloiteltu aurinkokuivattu tomaatti ja 100 g sinihomejuustoa. Levitä täyte vuokaan valmiille piirakkataikinapohjalle. 
  3. Sekoita 3 dl ruokakermaa, 3 munaa ja ripaus pippuria. Kaada täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla 15 minuuttia.

Lohkoperunat & dippi

  1. Huuhtele 500 g perunoita ja kuivaa ne. Leikkaa kuorineen neljäksi lohkoksi.
  2. Sekoita perunat, ½ dl öljyä, 2 tl suolaa, 1 tl paprikajauhetta, ripaus pippuria ja 2 tl yrttimaustesekoitusta. Paista uunipellillä tai -vuoassa 200 asteessa 30–40 minuuttia.
  3. Sekoita 2 dl turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä ja 100 g murennettua sinihomejuustoa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.
  4. Dippaa perunat soosiin ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla