Kypsyneen bataatin tunnistaa kuoppaisesta kuoresta.
Kypsyneen bataatin tunnistaa kuoppaisesta kuoresta.

Etsitkö juhlapöytään vegaanille sopivaa lisuketta? Maailman helpoin vaihtoehto on kokonaisena paahdettu bataatti. Se on niin hyvää, että teet sitä pian joka sunnuntai.

Etsi kaupasta pienimmät bataatit. Harjaa ne huolellisesti ja nosta pellille leivinpaperille. Pistele bataatteihin reikiä haarukalla.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolitoista tuntia, kunnes bataatit ovat niin kypsiä, että ne valuttavat makeaa lientään kuoren halkeamista pellille.

Voit viiruttaa bataatit vaalealla siirapilla. Lopputulos on vieläkin makeampi!

Bataatin voi syödä halkaisemalla sen kuoren uuniperunan tapaan. Sisus on soselaatikkomaisen pehmeää ja makeaa herkkua, joka sopii yhteen melkein minkä vain ruuan kanssa. Jos haluat lisää herkullisuutta, viiruta bataatit vaalealla siirapilla.

Säilytä 100-asteisessa uunissa ennen tarjoilua.

Vinkki! Tee bataatit etukäteen. Kypsät bataatit voivat odottaa ruokapöytään pääsyä 100-asteisessa uunissa tuntikausia.