Leipoakseen ei tarvitse osata erotella keltuaisia. Oikaise kaikkialla missä voit ja pääset puolessa tunnissa haukkaamaan valmista herkkua.

Parasta joulussa on juhlan odotus: tunnelmointi, kynttilänvalo, kauniit laulut ja uunista nousevat tuoksut. Joulun odotusaikana on vain helposti niin hoppu, että hyviin tuoksuihin tarvitaan oikoteitä.

Perheeni rakkaimpiin jouluvalmisteluihin kuuluvat leivontapäivät, lintsarin leivontapäivät. Leipomisella ei nimittäin tarvitse olla mitään tekemistä kananmunien erottelun tai jauhojen sihtaamisen kanssa. En edes suunnittele mittaavani piparitaikinan aineksia kattilaan.

Otan pakastimesta paketin valmista pipari- tai voitaikinaa. Lapset saavat hetken nauttia kaulimisesta tai taittelusta ja pääsemme alle puolessa tunnissa maistamaan tuotoksia. Vakuutan: se lasketaan leipomiseksi.

Joululeivonnaiset ovat sitä paitsi siitä hassuja, ettei niitä jaksa syödä enää aattona.

Katso videolta kolme tapaa taitella joulutortut.

Nämäkin herkut syntyvät valmistaikinasta:

Lohi-kasvispiirakka
Jouluiset kinkkupasteijat
Omenapiirakka
Kinuski-mokkaleivos
Kurpitsapiirakka
Raparperipiiraat