Tänä syksynä kaalinlehden sisällä muhii mausteinen linssi-ohraseos.

Juuri nyt kannattaa tarttua kaaliin ja rullata herkullisia kääryleitä. Varsinkin, kun uuden sadon kaalista tehdyt kääryleet kypsyvät nopeammin kuin säilytyksessä napakoituneesta kaalista tehdyt.

Voittaako kasvistäytteinen kaalikääryle perinteisen?

Tänä syksynä perinteiset kaalikääryleet saavat haastajan vegekääryleistä, kun kurttukaalin sisään kääritään mehevää linssi-ohraseosta. Täytteeseen ei tarvita munaa, sillä seos kiinteytyy muotoiltavaksi jäähtyessään. Makua seos saa tuoreesta inkivääristä, jauhetusta korianterista, juustokuminasta ja currystä.

Kurttukaalia ei keitetä kokonaisena vaan kaalista revitään ensin lehdet, ja ne ryöpätään pikaisesti kiehuvassa vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vegekääryleet dipataan wasabilla maustettuun ranskankermaan.

Puolukkaakaan ei kaivata, sillä vegekääryleet dipataan wasabilla maustettuun ranskankermaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arkiruokaa pakkasen kautta

Kaalinlehtien keittäminen, täytteen tekeminen ja kääryleiden rullaaminen vie aikaa. Kerralla kannattaakin rullata isompi satsi ja pakastaa loput.

Sulatetut kääryleet saavat maukkaan pinnan, kun ne lämmittää pannulla.

Tee kurttukaalikääryleet tällä reseptillä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla