Paras leivonnainen syntyy lempeissä, rakastavissa käsissä!
Paras leivonnainen syntyy lempeissä, rakastavissa käsissä!

Pullan teossa tuttuja asioita voi kyseenalaistaa. Muista nämä vinkit, kun seuraavan kerran upotat kädet pehmeään taikinaan.

1. Korvaa maito vedellä.

Pullataikinan maidon voi halutessaan korvata vedellä.

Pullat onnistuvat myös omenamehuun, ja jotkut leipurit vannovat vichyveden tekevän pullasta erityisen kuohkeita.

2. Jätä kananmuna pois.

Niin voi tehdä, vaikka ohjeessa neuvottaisiinkin kananmunaa lisäämään. Pullat voi mainiosti myös voidella vedellä, vaikka kananmunalla syntyy kultaisempi lopputulos.

3. Muotoile pullista erilaisia.

Käytä mielikuvitusta pullien muotoilemisessa. Taikinasta saa kymmeniä erilaisia pullia.

4. Kohota uunissa.

Laita muotoillut pullat kohoamaan 50-asteiseen uuniin, jonka pohjalla on pieni vesikippo.

Näin kotiuuni toimii leipomoiden nostatuskaappien tapaan.