Kevään tullen pätevä emäntä tekee kasviksista ruokaa kahdessa tunnissa koko viikoksi.

Pätevän emännän kasvisreseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 9/2015, joka ilmestyy torstaina 23.4. Tässä ostoslista aineksiin, jotka tarvitset ruokia laittaaksesi. Lehdestä löydät lisäksi listan kuivamuonista, jotka kuuluvat perusvarustukseen kaapissa.

OSTOSLISTA

5 perunaa

2 porkkanaa

3 sipulia

2 valkosipulia

70 g vihreitä papuja (20 kpl)

400 g naudanlihaa

400 g porsaanlihaa

(tai 800 g karjalanpaistilihapakkaus)

2 prk tomaattipyreetä

Worcestershire-kastiketta

1 purkki säilöttyjä, kokonaisia tomaatteja

kuivattua timjamia

kevätsipulia

nippu parsaa

punainen chili

riisinuudeleita

vihreää thai-currytahnaa

limetti

tuoretta korianteria

siemensekoitusta

150 g fenkoli (pieni fenkoli)

500 g kukkakaali (keskikokoinen)

150 g ranskankermaa

150 g emmentalraastetta

tuoretta basilikaa

rasia pinaatinlehtiä

2 purkkia tomaattimurskaa (500 g kpl)

1 l maitoa

100 g pehmeää vuohenjuustoa

täysjyvälasagnelevyjä

100 g juustoraastetta

600 g haukea tai muuta valkoista kalaa jauhettuna

vaaleaa leipää (paahtoleipää)

2 dl kermaa

tuoretta korianteria

6 kpl varhaisporkkanaa

rakuunaa