Kevään tullen pätevä emäntä tekee kasviksista ruokaa kahdessa tunnissa koko viikoksi.
Pätevän emännän kasvisreseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 9/2015, joka ilmestyy torstaina 23.4. Tässä ostoslista aineksiin, jotka tarvitset ruokia laittaaksesi. Lehdestä löydät lisäksi listan kuivamuonista, jotka kuuluvat perusvarustukseen kaapissa.
OSTOSLISTA
5 perunaa
2 porkkanaa
3 sipulia
2 valkosipulia
70 g vihreitä papuja (20 kpl)
400 g naudanlihaa
400 g porsaanlihaa
(tai 800 g karjalanpaistilihapakkaus)
2 prk tomaattipyreetä
Worcestershire-kastiketta
1 purkki säilöttyjä, kokonaisia tomaatteja
kuivattua timjamia
kevätsipulia
nippu parsaa
punainen chili
riisinuudeleita
vihreää thai-currytahnaa
limetti
tuoretta korianteria
siemensekoitusta
150 g fenkoli (pieni fenkoli)
500 g kukkakaali (keskikokoinen)
150 g ranskankermaa
150 g emmentalraastetta
tuoretta basilikaa
rasia pinaatinlehtiä
2 purkkia tomaattimurskaa (500 g kpl)
1 l maitoa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
täysjyvälasagnelevyjä
100 g juustoraastetta
600 g haukea tai muuta valkoista kalaa jauhettuna
vaaleaa leipää (paahtoleipää)
2 dl kermaa
tuoretta korianteria
6 kpl varhaisporkkanaa
rakuunaa