Pehmeää, täyttävää ja herkullista! Nauti pihalla, parvekkeella, keittiössä tai tarjoa vieraille.

4 hengelle

4 pekonisiivua
8 jättikatkaravunpyrstöä tai 1 broilerinfilee
4 palaa tuoretta patonkia
rapeita salaatinlehtiä tai rucolaa

Avokado-majoneesiseos
1 kypsä avokado
½ pienestä keltasipulista
4 rkl majoneesia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

---

1. Valmista avokado-majoneesiseos. Yhdistä kulhossa pieneksi kuutioitu avokadon hedelmäliha, kuorittu, silputtu sipuli ja loput seoksen aineksista. Peitä ja nosta viileään.

2. Paista pannulla pekonit rapeiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.

3. Paista valintasi mukaan molemmin puolin jättikatkaravun pyrstöt tai siivuiksi leikattu broilerinfilee kypsäksi. Ravut kypsyvät hetkessä.

4. Paahda leipien sisäpinnat rapeiksi. Kokoa lautaselle leipien päälle ensin majoneesiseosta, salaatin tai rucolan lehtiä, pekonisiivut ja paistetut jättikatkaravut tai broilerinsiivut.

5. Mausta makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti lounaana tai välipalana.

 

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.