Broilerivartaat

1 kg broilerin fileetä
grillaukseen vartaita tai bambutikkuja

Marinadi
4 tl sitruunan kuorta
1 dl sitruunan mehua
1 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
3 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
noin 1 tl chilijauhetta
sormisuolaa



Leikkaa fileet pituussuuntaan kolmeen osaan. Pujottele palat vartaisiin. Sekoita marinadiaineet ja kaada vartaita maustamaan. Anna makujen vetäytyä viileässä yön yli. Pyyhi valuva marinadi pois. Kypsennä kuumassa grillissä 10-15 minuuttia. Viimeistele kypsät vartaat sormisuolalla.

Tarjoile inkiväärimajoneesin kanssa. Porsaanlihan ystäville voit samalla kertaa grillata myös possuvartaita!

Teksti Christina Aaltio, kuva Ullamaija Hänninen