Nokkonen, kuusenkerkkä, pukinparta. Ne kaikki ovat loistavia suomalaisia villiyrttejä. Kokeile myös voikukan nuppuja ja peltokanankaalia.

Juuri nyt on paras villiyrttien aika. Nokkonen tosin alkaa olla jo kukassa ja maku kitkeröitynyt, mutta jos niität nokkospehkon, saat taas tuoreita versoja. Samoin on peltokanankaalin ja voikukan kanssa. Kuusenkerkkiä sen sijaan joutuu odottelemaan vielä vuoden, jos nyt ei löydä nuoria, pehmeitä kerkkiä varjoisesta metsästä.

Nokkossipsit ovat kiva uutuus ja maistuvat hyvin myös lapsille. Kerää nokkoset suojatuin käsin ja varo friteerausta. Pidä aina kattilan kansi lähettyvillä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peltokanankaali on se keltainen röyhelöinen kasvi, joka kukkii touko-kesäkuun vaihteessa teiden pientareilla ja joutomailla. Jos löydät sitä, leikkaa se matalaksi ja saat taas uusia nuoria versoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pehmeistä, heleänvihreistä kuusenkerkistä syntyy mahtavaa siirappia.

Voikukka on pihojen riesa. Voit kuitenkin valmistaa kasvin nupuista pikkelssiä tai kapriksia. Yksi tapa nauttia niitä on pyöräyttää nuput pannulla voissa. Lisää paistettuja nuppuja vaikka pasta-annokseen tai munakkaaseen.

Pukinparta ei ole kovin monille tuttu kasvi. Se piileskelee korkean heinän joukossa ja kukkii vain aamuisin. Tee tuttavuutta tämän kiinnostavan kasvin kanssa ja paista sen nuppuja vaikka munakkaan seuraksi.

Lue myös:
Ei kenenkään emännän kuusenkerkkä-mustikkasmoothie.

Sisältö jatkuu mainoksen alla