6 annosta

2 dl kuohukermaa
4 rkl korppujauhoja
2-3 tl suolaa
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 muna

---


1. Sekoita 1½ desiä kermaa, korppujauhot ja suola. Anna turvota 10 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita korppujauhoseos muiden raaka-aineiden kanssa yhteen napakaksi taikinaksi.

2. Pyörittele taikinasta pieniä pullia kostutetuin sormin. Paista lihapullat voissa pannulla vähän kerrallaan. Heiluttele pannua välillä, että pullat ruskistuvat joka puolelta rapean ruskeiksi. Huljuta pannulla paistamisen jälkeen loppu kerma ja vähän vettä. Tarjoa kastikkeena lihapullien ja muusin kanssa.

Vinkki! Lihapullataikinaan voi laittaa myös ½-1 tl rouhittua mustapippuria.

Teksti Kiia Renko, kuva Sami Repo