Kesäkurpitsa on erinomaista raaka-ainetta sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.
Kesäkurpitsa on erinomaista raaka-ainetta sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.

Tuottiko kesäkurpitsa valtavan sadon? Ota avuksi pakastin!

Jos et saa kulumaan kaikkea kesäkurpitsaa tuoreeltaan tai esimerkiksi hillojen osana, satoa kannattaa pakastaa. Voit pakastaa kesäkurpitsaa viipaleina, kuutioina tai raasteena.

Muista kuitenkin, että koska kesäkurpitsa on kostea vihannes, sen rakenne ei ole enää entisensä pakastamisen jälkeen. Pakasteesta sulatettuna se on parhaimmillaan ruuissa, joissa se saa soseutua. Pakasteesta se on heti valmista käytettäväksi esimerkiksi keittoihin ja patoihin. Raasteena pakastettu kesäkurpitsa sujahtaa helposti myös vaikkapa sämpylätaikinaan.

Yksi hyvä vaihtoehto on vihersmoothie, johon kylmästä otettua kesäkurpitsaa voi yhtenä ainesosana surauttaa.

Helpon ja nopean ruuan saat, kun keittelet kesäkurpitsaraasteesta ja vaikkapa tomaateista valmiin kastikepohjan pakkaseen. Tomaattipohjaiset sopivat hyvin pakastettaviksi. Jos lisäät kastikkeeseen kermaa, tee se vasta kastikepohjan sulatettuasi.